LLUITA CONTRA EL CONTRABAN

El govern francès reforça la seguretat a l'Ospitalet amb una brigada mòbil

Estarà formada per sis gendarmes per augmentar la presència a la via pública

Un control de la gendarmeria a l'Ospitalet.Gendarmeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de França i copríncep, Emmanuel Macron, va anunciar a començaments de setmana la implementació de 238 noves brigades de gendarmeria a tot el país. Una està previst que desenvolupi les seves tasques a l’Ospitalet, un poble que fa mesos que reclama l’increment de la presència de les forces de seguretat al seu territori per frenar la inseguretat que, en el seu parer, provoca l’arribada constant de contrabandistes de tabac andorrà.

Segons va informar l’executiu gal, aquesta brigada mòbil estarà formada per sis gendarmes i tindrà la base a l’Ospitalet, en una zona allunyada de la vall i sovint de difícil accés en cas de mal temps a l’hivern o trànsit intens. “Aquesta unitat mòbil augmentarà la presència a la via pública a les portes d’Andorra, però també en tot l’àmbit de la comunitat de brigades d’Acs, i oferirà, en funció de les necessitats locals, acollida en tercers llocs, com poden ser ajuntaments”.

En la presentació també es va indicar que “aquesta densificació de la presència de la gendarmeria pretén reforçar la protecció de la població, especialment davant la presència de narcotraficants als pobles, lluitar amb més eficàcia contra la immigració irregular i pacificar encara més el gran eix de la RN 20”.

Aquest no serà l’únic increment en la seguretat que hi haurà a la regió de l’Arieja perquè el govern gal ha decidit de dotar-se d’una brigada fixa a la zona de Màzeres. Estarà formada per deu agents de la gendarmeria i la creació d’aquesta unitat “respon a donar suport a l’augment demogràfic i al teixit econòmic d’aquest territori mitjançant l’enfortiment de la densitat de soldats de gendarmeria”.

Cal recordar que fa uns mesos, l’alcalde de l’Ospitalet, Arnaud Diaz, es va queixar amargament de la presència de contrabandistes de tabac a la població. “Aquest dissabte a les vuit del vespre, en ple cap de setmana llarg de l’Ascensió, hem comptabilitzat 47 cotxes, sens dubte dedicats al contraban de cigarrets, aparcats davant de l’ajuntament i la botiga de queviures”, es lamentava Diaz el passat mes de maig.

L’alcalde, visiblement indignat, també denunciava que “el trànsit augmenta setmana a setmana. Hi ha cotxes abandonats, de vegades cremats. I després conductors, contrabandistes, que esperen al poble”.

tracking