Arrenca el festival de teatre al carrer

La cercavila de La Banda del Siscaró va donar el tret de sortida al Festac lauredià

Festival de teatre al carrer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va donar ahir a la tarda el tret de sortida a la segona edició del festival del teatre al carrer Festac amb la cercavila de La Banda del Siscaró, que va tenir lloc a la plaça de la Germandat. Va anar seguida de l’espectacle Murs que parlen, ballen i escolten, de Jaume Torra, de Mira’t, de Circ Pànic, a la plaça major, i d’On-Off, del grup de ball Líquid Dansa, al jardí de la biblioteca comunal. Aquest any són 16 companyies del país i provinents de fora les que participen, que oferiran un total de 23 espectacles fins demà, el doble de l’edició de l’any passat, i que va ser adjudicada amb un pressupost de 30.000 euros per part del comú.

Es tracta d’una proposta que té com a objectiu“apostar i donar suport al talent del país i dels artistes nacionals”, a la vegada que “es reactiva la parròquia en l’aspecte comercial i econòmic”, segons va declarar la cònsol menor, Mireia Codina. A més, va destacar que aquesta edició compta amb una major participació de dones. “Cal donar-li importància”, va assegurar Codina.

Alguns dels grups artístics que en formen part han vingut del Regne Unit, Catalunya, el País Basc o Itàlia, com ara El Testament del Llop, que explicarà una llegenda andorrana; JoDansa, que estrenaTempo, unacoreografia queinvestiga el temps; els Alumnes de Contemporani de l’Escola Líquid Dansa, que faranVer/Mut, una manera d’incorporar els espais exteriors del teixit comercial als escenaris del festival, i Aina Sánchez, amb Eclosió, que reflexionarà sobre la llibertat de l’individu.

LES COMUNALS, PENDENTS

La cònsol menor va declarar durant la inauguració del festival que els líders d’Unió Laurediana continuen “oberts a propostes”, sense especificar en quin procés es troba el seu partit pel que fa a les eleccions comunals del desembre vinent. Això sí, va aclarir que la voluntat és tancar una llista “en què tothom se senti còmode i amb ganes de treballar per la parròquia”. UL va ratificar el mes passat els actuals cònsols, Majoral i Codina, com a futurs candidats.

NENS, MÚSICA, GATS I BOMBOLLES

La cercavila de La Banda del Siscaró va oferir el primer espectacle amb disfresses, música alta, cosplays de gats, bombolles i desenes d’infants al carrer Major de la parròquia. L’acte va oferir un moment de fantasia, amb confeti, serpentines, bombolles i aires juvenils a la plaça de la Germandat a partir de les 17.30 hores. L’acte va finalitzar davant de l’antiga casa comuna, on Codina va donar la benvinguda al públic.

Infants en un dels balls inaugurals.

tracking