Espot assisteix a la recepció a l'Alhambra

El cap de Govern va mostrar el suport del Principat a Zelenski en la tercera reunió de la Comunitat Política Europea

El cap de Govern saluda els reis d'Espanya en la recepció anit a l'Alhambra de GranadaPool PEUE/Juanjo Guillén

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va participar ahir en la tercera reunió de la Comunitat Política Europea, celebrada a Granada, en el marc de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. Espot va assistir a la nit a la recepció que van oferir els reis d'Espanya a l'Alhambra a tots els líders europeus amb un espectacle de flamenc als jardins del Partal i a un sopar.

La trobada va reunir mandataris de 47 països que van debatre al voltant de l’autonomia estratègica per avançar cap a una Europa més competitiva i resilient davant les transformacions tecnològiques i geopolítiques mundials. Entre les figures polítiques més destacades hi havia el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, a qui el cap de Govern va voler expressar la solidaritat i el suport d’Andorra al poble ucraïnès. Durant la jornada, Espot va poder conversar també amb el president espanyol, Pedro Sánchez, qui ostenta la presidència del Consell de la UE,i el va felicitar per l’organització de la reunió de la Comunitat Política Europea i de les bones relacions entre els dos països.

En la trobada, el cap de Govern va abordar l’acord d’associació amb la UE amb el president de França i copríncep, Emmanuel Macron, tractant-ho com una prioritat durant els mesos vinents. Alhora, va mantenir intercanvis amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, per l’estat actual d’avançament de les negociacions de l’acord d’associació i la necessitat que es respectin les especificitats d’Andorra, per satisfer ambdues parts.

De forma genèrica, al llarg de les reunions esvan celebrar diferents taules rodones per incentivar la col·laboració dels dirigents i entre països en àmbits com la seguretat, la transició energètica, la crisi climàtica o la digitalització. Espot hi va participar juntament amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus,LandryRiba, amb l’objectiu de “continuar teixint complicitats” amb els mandataris europeus de cara a la negociació per a l’acord d’associació amb la UE, segons va informar ahir Govern a través d’un comunicat. Espot va afegir algunes qüestions, com ara el sistema multilateral, on va aclarir que Andorra no té la força geoestratègica però sí la força dels principis del multilateralisme.

Xavier Espot assisteix a l'espectacle de flamenc anit als jardins de l'Alhambra

Xavier Espot donant la mà a Volodímir Zelenski.

Ursula von der Leyen, Pedro Sánchez i Xavier Espot.

tracking