DA-ACO treballa en una llista amb Coma i Betriu per batre Choy

El pacte guanyador de les darreres eleccions comunals no pot reeditar-se a causa del trencament de la confiança entre formacions

Maria del Mar Coma amb Josep Àngel Mortés en una compareixençaComú Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Demòcrates-Acció Comunal d’Ordino treballa en una llista amb noms com els de Maria del Mar Coma i Eduard Betriu amb l’objectiu de derrotar a les urnes la que molt probablement serà la candidata liberal a les eleccions comunals vinents, l’encara cònsol menor Eva Choy. Segons va poder saber el Diari, DA-ACU ha pensat en la consellera comunal de Financesi el conseller comunal d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat com a possibles candidats al voltant dels quals podria articular-se una llista guanyadora.

El que sí que pot afirmar-se amb total certesa és que Liberals no tornarà a pactar amb Demòcrates en aquestes eleccions comunals. La nova presidenta del partit, Cristina Rico, ja va afirmar fa uns dies a aquesta publicació que la reedició de l’aliança és impossible. El trencament per part de DA del pacte a què havien arribat les dues formacions pel repartiment dels escons de la territorial d’Ordino impedeix, segons L’A, la repetició de l’acord. La candidata més ben posicionada dels liberals per encapçalar una llista del partit a les eleccions és Choy, que ha estat al capdavant del comú en els últims quatre anys en tàndem amb el demòcrata Josep Àngel Mortés.

Per la seva part, el líder de X’Ordino, Enric Dolsa, està decidit a tornar a presentar-se a les eleccions per oferir una alternativa a les forces que han governat la parròquia en els últims anys. Dolsa encapçalaria la llista i està movent fils per bastir aliances amb possibles candidats d’altres forces polítiques.

Dolsa ha insistit en els últims mesos que “l’acord verbal” a què va arribar al començament d’aquest any amb el Partit Socialdemòcrata per presentar-se plegats a les últimes generals i a les properes comunals és vigent i s’ha de repetir.

El líder del PS a Ordino, Jean Michel Armengol, no descarta reeditar l’acord. Armengol va apuntar ahir en declaracions al Diari que el comitè local socialdemòcrata manté contactes freqüents amb Dolsa “per parlar de si anem junts o no i si pot continuar” l’aliança. El polític ordinenc va remarcar que “un pacte és un pacte” i va recordar que hi ha qüestions en què el PS i Dolsa poden confluir.

La posició d’Armengol pel que fa a un acord amb Dolsa contrasta amb la de l’executiva socialdemòcrata. El seu president, Pere Baró, va tancar la porta definitivament ahir a una entesa amb Dolsa. Només és possible una entesa amb forces progressistes, va assegurar Baró.

HI HAURÀ UN EFECTE MORTÉS?

Quines conseqüències tindrà el trencament de Mortés amb ACO arran de les discrepàncies en el si de la majoria comunal sobre el projecte de centre sociosanitari? Hi haurà un efecte Mortés? El posicionament públic de qui encara és el cònsol major, si és que finalment n’hi ha, podria decantar la balança a favor d’una candidatura o una altra?

Mortés manté la militància a DA i això podria fer pensar que se significarà clarament pels candidats que resultin de l’aliança del partit amb ACO. Tot i això, hi ha altres factors que cal tenir en compte. Cal recordar que al desembre Mortés deixa la política activa, ja que considera que fa massa anys que s’hi dedica i és el moment que altres persones prenguin el relleu. Alliberat de compromisos, d’entrada res li impediria donar suport, ni que fos de manera implícita, a la candidatura de Choy, de qui sempre ha destacat la bona sintonia personal treballant plegats al comú i amb qui comparteix moltes idees sobre cap a on ha d’avançar Ordino. Hi haurà un efecte Mortés amb la força per decidir el guanyador de les eleccions?

tracking