Espot transmet a Zelenski solidaritat i suport

El cap de Govern participa en la tercera reunió de la Comunitat Política Europea

Espot i Zelenski en la reunió de la Comunitat Política EuropeaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat en la tercera reunió Comunitat Política Europea, celebrada a Granada, en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. La trobada ha reunit mandataris de 47 països que han debatut al voltant de l'autonomia estratègica per avançar cap a una Europa més competitiva i resilient davant les transformacions tecnològiques i geopolítiques mundials.

Durant la jornada, Espot ha pogut conversar amb el president espanyol Pedro Sánchez, que ostenta la presidència del Consell de la UE i l'ha felicitat per l'organització de la Reunió de la Comunitat Política Europea i de les bones relacions entre els dos països. Alhora, ha mantingut intercanvis amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, amb qui han tractat l'estat actual d'avançament de les negociacions de l'acord d'associació amb la UE i la necessitat que es respectin les especificitats d'Andorra, per satisfer les dues parts.

En la trobada el cap de Govern ha tractat amb el president de la república francesa Emmanuel Macron, amb qui ha tractat l'actualitat política, econòmica i social d'Andorra i la prioritat de cloure un acord d'associació amb la UE durant els mesos vinents. En el marc de la reunió, Espot ha volgut expressar la solidaritat i el suport d'Andorra al poble ucraïnès, al president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski.

Amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel; el primer ministre de Liechtenstein, Daniel Risch: el ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout, i el secretari d’Estat per al Afers Exteriors de San Marino, Luca Beccari, han tractat el rol que els petits estats tenen en els fòrums polítics globals.

Reptes comuns

Espot ha pres part de la taula rodona temàtica sota el títol "Multilateralisme, incloent-hi qüestions de seguretat i geoestratègies" on ha exposat que Andorra no té la força geoestratègica però sí la força dels principis i els valors del multilateralisme, que són els que inspiren les institucions i el conjunt de la societat andorrana. El cap de Govern ha afegit que el sistema multilateral ha de tenir les adaptacions necessàries per fer front als reptes globals i més concretament els que ha d’encarar el continent europeu.

Al llarg de les reunions s'hancelebratdiferents taules rodones per incentivar la col·laboració dels dirigents i entre països en àmbits com la seguretat, la transició energètica, la crisi climàtica, o la digitalització. Espot hi ha participat juntament amb el secretari d'Estat d'Afers Europeus,LandryRiba, amb l'objectiu de "continuar teixint complicitats" amb els mandataris europeus de cara a la negociació per a l'acord d'associació amb la UE, segons va informar ahir Govern.

Espot, Sánchez i Macron en la reunió de la Comunitat Política Europea

Espot amb el secretari d'Estat per als Afers Exteriors de San Marino, Luca Beccari, i el ministre d'Estat de Mònaco, Pierre Dartout

tracking