Transports

Més freqüència de bus entre Andorra i la Seu

La companyia HIFE ha posat en marxa aquest matí la nova línia que també té serveis exprés

Autobús de la línia Andorra-La SeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

HIFE ha inaugurat aquest matí la nova línia d'autobusos que opera des de la Seu fins al Principat i que oferirà el doble de freqüència amb vehicles híbrids cada mitja hora, abonaments més barats i un servei exprés. El trajecte tindrà parades a Sant Julià de Lòria, Santa Colona, Escaldes-Engordany i a la capital, així com un viatge directe sense aturades intermitges.

Es tracta d'una línia de trajectes internacionals que es farà juntament amb Camino Bus, la companyia també encarregada de fer els viatges fins a la Seu, i que ara ha pogut posar-se en marxa amb més freqüència i reducció de tarifes. Tot plegat, després que el Govern espanyol donés l'autorització per poder circular fora del país, una qüestió que havia d'estar enllestida a principis de setembre, però que s'ha allargat fins ara.

El Govern preveu assolir els 30 viatges per dia, respecte als 14 que s'oferien fins ara, i amplia l'horari de servei. El servei regular, entre les dues companyies, entre Andorra i La Seu d’Urgell s’iniciarà cada dia a les 7 del matí i finalitzarà a les 21:30 hores (excepte els diumenges i festius quan el darrer bus que sortirà d’Andorra ho farà a les 21:30 hores). Pel que fa al trajecte de la Seu d’Urgell cap a Andorra, el primer bus és a les 6:30 hores i l’últim a les 21:30 hores dedillunsadissabte(els diumenges i festius, començarà a les 7 hores i acabarà a les 21:30 hores).

El servei de HIFE es complementa amb cinc viatges directes de la línia exprés els dies laborables des de l'Estació Nacional d'Autobusos fins a la Seu, sense cap parada pel recorregut.El primer trajecte sortirà a les 4 de la matinada i el darrer a les 18 de la tarda. En l'altre sentit n'hi ha set viatges exprés, el primer a les 6.30 hores i l'últim, a les 23.45 hores.
Les tarifes inclouen preus rebaixats des del 6% pels usuaris amb abonaments habituals i descomptes del 10% al 20% per famílies nombroses, monoparentals i la tercera edat.
tracking