Finances

L'AFA podrà sancionar la falsificació de bitllets

L'executiu elimina el límit d'edat per formar part del consell d'administració de l'òrgan

Raül González, president de l'AFA, en el jurament del càrrec.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Financera Andorrana (AFA) tindrà competències a partir d'ara per sancionar les activitats irregulars en la reproducció de bitllets al país, segons ha informat el ministrePortaveu, Guillem Casal. D'aquesta manera, l'AFA tindrà la facultat d'actuar davant les falsificacions de bitllets i, posteriorment, notificar-les al Banc Central Europeu.

La competència s'adquireix després de l'aprovació delconsell de ministresde la llei de modificació sobre l'euro, una adaptació "merament tècnica a la normativaeuropea", segons Casal. Així, el ministreha recalcatque l'habilitació d'aquestacompetènciaa l'AFA no ve motivada per la constatació de delictes d'aquest caire al país, ja que "nosónactivitats pròpies de la nostra cultura social, però evidentment també hem de gaudir d'aquesta normativa".

Eliminació del límit d'edat al consell d'adminsitració

L'executiu ha informat de l'eliminació de l'edat límit per formar part del consell d'administracióde l'AFA, que fins ara se situavaals 75 anys. En referència a aquest fet, Casal ha indicat que "els membres del consell administratiu són persones amb trajectòriesacadèmiquesi professionals específiques, coneixedors del món financer, i Andorra necessita envoltar-se del personal idoni, amb les competènciesnecessàriesper ocupar aquests llocs".

tracking