CC confirma Eva Sansa com a cap de llista “per aclamació”

El partit deixa per passades les eleccions la iniciativa d’expandir-se a altres parròquies amb nous comitès locals

Carles Naudi, president de CC, assenyalant la candidata a cònsol major, Eva Sansa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eva Sansa va ser proclamada ahir candidata de Ciutadans Compromesos per a les eleccions comunals del 17 de desembre. Tal com ja va avançar el Diari la setmana passada, l’actual cònsol menor de la Massana és la candidata per rellevar Olga Molné, que ha renunciat a continuar liderant la corporació i presentar-se de nou als comicis.

El president de CC, Carles Naudi, va mostrar ahir la seva satisfacció després de la celebració al vespre del congrés ordinari del partit i va destacar el ple suport dels militants a Sansa per a la cita del 17-D. Molné abandona la primera línia política. Entre les motivacions expressades per la cònsol major massanenca hi ha el fet de recuperar l’exercici de l’advocacia i tornar al despatx professional que compartia amb la seva germana, Ester Molné, que ara és ministra de Justícia i Interior. Olga Molné fa diversos anys que es dedica a la política comunal i mesos abans d’encapçalar la llista de CC a les eleccions del 2019 havia passat de ser consellera a assumir el càrrec de cònsol menor en substitució de Raül Ferré, que llavors va marxar al Consell General. El que no es va decidir ahir encara és qui acompanyarà Sansa al capdavant de la llista electoral.

El president del grup i conseller general també es va referir al repte del partit de fer al salt a altres parrròquies creant primer comitès locals. Naudi va assenyalar que aquesta iniciativa queda aparcada per a després de les eleccions comunals, ja que de moment l’objectiu actual és centrar-se en la Massana. Això sí, el president de CC va avançar que després dels comicis treballaran activament per intentar que el partit tingui presència en altres parròquies i d’aquesta manera deixi de ser únicament una marca massanenca. “Tenim militants a Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria i probablement és més fàcil començar per aquí”, va precisar Naudi. I va afegir: “Després serà més fàcil aconseguir suport a la resta del territori, anirem pas a pas.” En el congrés es va revalidar el comitè executiu de la formació. Naudi va dir que desconeix qui pot ser el rival de CC a la Massana.

A banda d’aquests aspectes més polítics, Molné va aprofitar l’acte per exposar com es troben els projectes al complex urbanístic que estava previst al centre d’Arinsal i l’heliport de la Caubella, dos temes de gran impacte entre els ciutadans massanencs per la rellevància que tenen.

Un dels punts que va formar part de l’ordre del dia va ser l’estat de les negociacions de l’acord d’associació amb Europa i el contingut del pacte d’Estat. Naudi va explicar als assistents l’actualitat de les converses amb Brussel·les, que ara es troben en un punt delicat a causa de les exigències europees pel que fa als serveis financers. També s’està negociant paral·lelament la lliure circulació de persones i que la UE accepti el manteniment de les quotes per tenir una immigració controlada.

Naudi i Molné durant el congrés d'ahir a la nit.

tracking