Andorra Endavant demana pressupost per fer un estudi d'impacte de l'acord amb la UE

Montaner i Amador s'han reunit amb dos consellers nacionals de Mònaco

Carine Montaner al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra Endavant ha demanat pressupost per fer un estudi de l'impacte que tindria l'acord d'associació amb la Unió Europea per Andorra. El grup parlamentari ha contactat amb el gabinetGIDE, el mateix que va efectuar l'estudi a Mònaco.AEha recordat que "fa nou anys que des del Consell General es reclamen els estudis d'impacte".

La presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant,CarineMontaneri la vicepresidenta Noemí Amador, s'hanreunitavui a la tarda per videoconferència amb els consellers nacionals de MònacoMarie-NoëlleGabelliiRégisBergonzi, alhora president de la comissió de seguiment de les negociacions amb la Unió Europea. Montaner ha explicat que l'objectiu de la reunió "ha estat d'intercanviar experiències i conèixer el motiu que els ha portat a suspendre les negociacions de l'acord d'associació".

El consell nacional de Mònaco va contractar el gabinet jurídicGidedeBrussel·lesper efectuar tres estudis d'impacteamb un cost total de 130.000 euros, i assenyala que els consellers nacionals monegascos es posen a disposició dels grups polítics andorrans per intercanviar sobre la qüestió.

Andorra Endavant justifica la demanda de pressupost a Gide valorant que "la temàtica és de la màxima importància i no es pot anar a cegues". La formació de Montaner demana parlar sobre fets "i no en funció de les negociacions o de les percepcions dels uns i dels altres".

tracking