Nou revés judicial per a Carine Montaner en el plet contra Grifols

El Superior afirma, igual que la Batllia, que la consellera no té legitimitat en la demanda

Imatge virtual del projecte de GrifolsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior ha rebutjat el recurs interposat per la consellera general Carine Montaner contra la resolució de la Batllia de no anul·lar el pacte de socis per tirar endavant el laboratori Grifols. Així ho va confirmar ahir la parlamentària d’Andorra Endavant, que va exposar que novament la justícia no entra a valorar el contingut del pacte de socis, sinó que rebutja el recurs perquè considera que la consellera no està legitimada per fer aquesta demanda. És el mateix argument que va utilitzar la Batllia. Montaner va iniciar la via judicial després que el Govern rebutgés el 27 d’octubre del 2021 el recurs administratiu que havia presentat contra l’acord.

La política laurediana va lamentar la decisió del Superior i es va mostrar estranyada amb l’argumentació sobre la seva falta de legitimitat, ja que per a ella és “precisament perquè soc consellera general i em preocupo per l’interès del poble andorrà que he demanat la nul·litat del pacte de socis”. A parer seu, l’acord entre el Govern i la multinacional per instal·lar-se a Ordino “trontolla”. En aquesta línia, també assegura que “hi ha moltes coses que no respectaven en aquell moment la llei vigent”.

Quan la Batllia va notificar a Montaner que tampoc acceptava la nul·litat del pacte de socis, el novembre passat, la parlamentària i líder d’Andorra Endavant va denunciar que “el Govern deixarà a Grifols terrenys gratuïts per 25 anys, una entitat que diu que no farà beneficis, és a dir, que no hi haurà cap recaptació fiscal, quan normalment la lògica és deixar terreny per a empreses que generen beneficis i diners a l’Estat, i que permeten desenvolupar projectes que donen qualitat de vida”. I demanava la nul·litat argumentant que l’acord es va signar contravenint la legislació vigent en aquell moment. En concret, es referia a un article de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme i en dos del Codi de l’Administració.

La polèmica qüestió també va centrar bona part de la campanya a Ordino de les eleccions generals. Tant el partit de Montaner com el PS amb unió amb X’Ordino van defensar que s’aturés el projecte. El resultat electoral, però, va donar la victòria a la llista territorial de DA.

tracking