ELECCIONS AL DESEMBRE

Jordi Font encapçalarà la llista del PS a Escaldes a les comunals

El partit explora pactes amb altres formacions i independents

Jordi Font i Pere López al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Font serà l’encarregat d’encapçalar la llista del PS a Escaldes-Engordany en les properes eleccions comunals. Segons ha pogut saber el Diari, el partit ha convençut l’exconseller general i membre històric de la formació per tornar-se a presentar, malgrat que en les darreres eleccions nacionals havia decidit no estar a primera línia política. El partit, a més, ha donat llibertat a Font per decidir qui l’acompanyarà a la llista. La decisió encara no s’ha comunicat a SDP, amb qui segons els socialdemòcrates no existeix un pacte global per anar junts a totes les parròquies i, per tant, no és clar si el número dos podria ser dels progressistes o no. El PS confia que un membre reconegut dins de la formació i amb experiència dins de la política permetrà fer un bon resultat a la parròquia escaldenca.

Pel que fa a la resta de parròquies, el partit confia poder tancar llista a tot arreu i té especialment esperança en les candidatures d’Andorra la Vella, Escaldes i Encamp, on es podria repetir un acord amb Agrupament Encampadà. No descarten tampoc pactes amb altres formacions, com podria ser Concòrdia en algunes parròquies, sempre que no es traspassin línies vermelles ideològiques. En aquest sentit, la nova direcció del partit no veu viable repetir una aliança amb el partit d’Enric Dolsa a Ordino malgrat que els exresponsables de la formació van acordar que el pacte per a la llista territorial de les eleccions nacionals es repetís també a les comunals. Per als nous dirigents socialdemòcrates, però, és un acord que no es pot mantenir per les diferències ideològiques amb X’Ordino.

La formació sí que voldria, però, sumar persones independents i provinents d’organitzacions o associacions que no se sentin representades i vulguin un canvi polític.

tracking