Els grans supermercats hauran d'ofertar els productes a punt de caducar

Govern vol assolir un 50% de reducció de malbaratament alimentari pel 2030

Els grans supermercats hauran d'oferir els productes a punt de caducarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els supermercats de gran superfície, els de 1.200 metres quadrats en planta o més, estaran obligats a disposar d'un punt habilitat per exposar els productes que estiguin a punt de caducar i que hauran d'estar en promoció. Es tracta d'un espai centralitzat i amb una imatge homogènia per informar degudament als clients, una mesura que ha implementat Govern per reduir el malbaratament alimentari, concretament, en un 50% fins al 2030, tal i com estipula els objectius de la Llei d'Economia Circular.Més endavant, el ministeri farà els estudis complementaris per detallar el sistema d’indicadors per saber-ne la reducció o augment, com ara, catalogar segons les característiques dels aliments.

Segons ha clarificat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, els productes que estaran exposats són els que "més residus generen". Algun exemple són els aliments de xarcuteria, així com els làctics, que hauran d'estar disposats 2 dies prèviament a la seva data de caducitat.

L'obligació estarà publicada al BOPA eldimecresvinent, però en vigor d'aquí a tres mesos, segons ha confirmat Casal, i les sancions poden ascendir des dels 60 euros fins als 300.El nou reglament s'aplica a deu magatzems del Principat, com ara, l'Epizen, el Super U, el Pyrénées, el Caprabo o l'Eleclerc.

tracking