eleccions comunals

SDP dona per fet l'acord amb el PS per concórrer a les eleccions comunals

Bartumeu el dona per fet i Baró matisa que de moment no hi ha un acord global

Josep Roig i Jaume Bartumeu en una roda de premsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits polítics han premut l’accelerador de cara als possibles pactes per a les eleccions comunals del 17 de desembre. L’expresident de Progressistes, Jaume Bartumeu, va explicar ahir que es presentaran llistes conjuntes amb el PS, com ja van fer als comicis generals de l’abril. Unes declaracions que el president dels socialdemòcrates, Pere Baró, no va negar, però sí que va precisar, en el sentit que va admetre que hi ha una bona sintonia amb el seu aliat a les generals, però que el PS té com a objectiu un acord més ampli que aglutini les forces progressistes i que no es pot parlar de pacte global amb SDP.

L’excap de Govern va afirmar que no es tracta de tornar a fer un pacte. “Això ja està fet”, va manifestar ahir en una entrevista a RNA, i va indicar que no està participant en les reunions perquè està “atabalat” amb la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea.

Bartumeu va declarar que “evidentment que tornarem a anar junts a les comunals”, i va anunciar que aquesta setmana hi ha una reunió entre les dues formacions per avançar en l’entesa per als comicis comunals.

Baró es va mostrar menys contundent i va donar per feta una entesa a les parròquies on “SDP té representació”, sense amagar que també existeixen converses amb altres formacions. Això sí, va descartar repetir l’experiència a Ordino –a les generals es va pactar amb Enric Dolsa– precisament perquè es vol una clara identitat progressista.

El dirigent del PS va aclarir que amb SDP hi ha bona sintonia i que “més enllà de les generals estem treballant molt bé”. I va insistir que els comitès locals disposen d’autonomia per intentar formalitzar els pactes. No es va referir a Concòrdia encara que fonts properes van indicar que es pot arribar a algun acord favorable per als dos partits.

tracking