Salut Mental atén més de 7.500 pacients fins al juny

Des de principi d’any s’han fet més de 29.500 visites a metges especialistes

L'entrada a l'àrea de Salut Mental.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’àrea de salut mental de l’hospital ha atès 7.525 persones des de principi d’any. El 2022 va tancar amb 11.790 visites de psiquiatria i conductes addictives a la planta -3 de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i a la quarta planta de la clínica Verge de Meritxell, segons es desprèn de les dades del SAAS publicades ahir al butlletí del Consell General. L’informe, signat per la ministra de Salut, Helena Mas, dona resposta a una bateria de preguntes formulades per la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela.

Les dades indiquen que s’han fet 29.567 visites a metges especialistes fi ns al juny i l’especialitat amb més visites és ortopèdia i trauma, amb 6.537 visites, seguida de la unitat de diabètics, amb 3.543, i oncologia, amb 2.692. L’any 2022 es van fer un total de 50.416 visites als especialistes de l’hospital.

Vela també va preguntar per la planifi cació de l’ús dels quiròfans de l’hospital i Helena Mas, la ministra de Salut, va respondre que està obert cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres de les 8 a les 22 hores per a l’activitat quirúrgica programada i CMA, i set dies a la setmana, 24 hores al dia, per a la cirurgia urgent. Amb referència al temps d’espera, Mas va assegurar que “no existeix una llista d’espera comuna dels cirurgians, és cada cirurgià qui gestiona l’ordre amb el pacient”.

tracking