Rebaixen la pena a un home que va estafar 17.000 euros

El condemnat ha de complir vuit mesos de presó condicional en comptes de catorze, gràcies a l’indult dels Coprínceps del 2019

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home que va ser condemnat per estafar 17.000 euros a l’empresa on treballava haurà de complir vuit mesos de presó condicional en comptes dels 14 que el Tribunal de Corts li havia imposat, gràcies a l’indult decretat pels Coprínceps el 2019. Amb motiu de la visita d’Emmanuel Macron al Principat, l’octubre del 2019, els Coprínceps van concedir un indult de sis mesos per a les penes de presó. És a dir, van acordar rebaixar sis mesos les penes per a determinats delictes. Com que aquesta estafa es va cometre el 2018, la defensa de l’home va presentar un recurs d’apel·lació després que es dictés la sentència i ha aconseguit que es reduís la condemna.

Els fets es remunten a l’abril del 2018. El condemnat va presentar una denúncia a la policia després de detectar que algú havia extret de forma fraudulenta més de 3.000 euros del compte bancari de l’empresa i dies després va presentar una segona denúncia al·legant que s’havien tret 14.000 euros més. En aquell moment, l’home assegurava que no tenia cap idea de qui podia haver robat aquests diners de l’empresa, i no va ser fins un any i mig després que no va reconèixer que potser alguns extractes els havia fet ell. Finalment, i després de reunir-se diverses proves que apuntaven contra ell directament, va acabar confessant que havia tret els diners per fer apostes en línia, però tant l’home com la seva defensa mantenien durant el judici que quan va anar a denunciar l’ús indegut d’aquesta targeta no recordava que fos ell. “La nit anterior anava a fer servir la seva targeta, però en veure que no funcionava va fer servir la de l’empresa i se’n va oblidar”, va defensar.

tracking