mobilitat

El radar de la recta de Santa Coloma és el que interposa més sancions

Durant els primers sis mesos s’han registrat 7.043 multes per excés de velocitat

El radar instal·lat a la CG2, a Encamp.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El radar de velocitat situat a l’avinguda Santa Coloma és el que ha registrat més infraccions de velocitat del país durant el primer semestre de l’any, segons dades facilitades per la policia. En concret, la màquina que hi ha instal·lada en els dos sentits de la marxa ha notificat 1.836 sancions. En total, a tot el territori del Principat, durant els primers sis mesos de l’any, s’han interposat 7.043 multes per conduir més ràpid del permès. Si la tendència es manté durant la segona meitat de l’any, a 31 de desembre la xifra podria ser més elevada que la del 2022, període en el qual es van registrar 12.423 sancions.

El segon aparell a registrar més infraccions per excés de velocitat és el que hi ha situat a la CG2, a Encamp, també en els dos sentits de la marxa. En total, durant els primers sis mesos de l’any, ha notificat 1.184 multes. El supera, però, les infraccions registrades pel radar mòbil (1.765). A més distància es troben el radar situat al túnel dels Dos Valires en ambdós sentits de la marxa (756), el que hi ha instal·lat a l’altura de l’Estadi Comunal, a Andorra la Vella (453) i el que es troba a la CG1, a Sant Julià, a l’altura d’automòbils Pyrenées (391).

D’altra banda, el radar de la CG2 a l’altura d’Incles en sentit descendent, el de l’avinguda Fiter i Rossell a Escaldes en ambdós sentits de la marxa, així com el de la CG1 de Sant Julià en sentit ascendent i del Túnel de la Tàpia en tots dos carrils, no han registrat cap infracció.

Les xifres difereixen de les registrades els anys anteriors. L’any passat, per exemple, els radars que van acumular més sancions van ser el de la CG2 a Encamp (1.668), tant en sentit sud com en sentit nord, el de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes (1.347) i el del túnel dels Dos Valires entre Encamp i la Massana (1.155). La màquina instal·lada a la CG1 a Sant Julià en sentit descendent (16), el que hi ha Incles també en sentit sud (48) i el del Túnel del Pont Pla en direcció a la Massana (63) van ser les que van registrar menys infraccions durant l’any passat.

El 2021 les sancions totals van ascendir a 13.678 i els radars que van acumular més infraccions van ser el de la CG2 a les Bordes d’Envalira, a Canillo (2.596) i el de la CG2 a Encamp en els dos sentits de la marxa (2.982). L’any anterior, el 2020, van liderar el rànquing el radar instal·lat a l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes (3.362) i el de la CG2 a l’alçada d’Encamp (2.393). Ara fa quatre anys, les màquines que van registrar més infraccions van ser la instal·lada a la CG1, a Sant Julià, a l’altura d’automòbils Pyrenées (2.328), i també la instal·lada les Bordes d’Envalira (2011).

tracking