Mateu vol pagar a terminis la multa pel cas de corrupció

La Fiscalia s’hi oposa argumentant que l’exconsellera té patrimoni

Meritxell Mateu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exconsellera general Meritxell Mateu, condemnada per un delicte major continuat de corrupció agreujada comès per autoritat o funcionari, ha de fer front a 20.000 euros de multa, al pagament del cost de la publicació de la sentència al BOPA i en un mitjà de comunicació i al de les despeses processals causades –aquests dos darrers imports juntament amb l’altre condemnat a la causa, Joan Pau Miquel–, i a retornar els 48.000 euros que va rebre de BPA a través de la societat panamenya Landstreet. Mateu ha demanat a la justícia pagar-ho de manera fraccionada, abonant 100 euros cada mes.

El Tribunal de Corts va rebutjar la petició en primera instància i la lletrada de Mateu va formular un recurs al Superior que va defensar ahir en una vista. De fet, l’advocada va apuntar que la situació de la seva representada havia canviat respecte a quan havia formulat el recurs perquè ha arribat a un acord per vendre la casa que té en propietat i a final d’octubre podria haver liquidat tot el que se li demana. Però ha mantingut la petició per si l’operació de compravenda s’acaba torçant.

La Fiscalia s’hi oposa perquè entén que Mateu té prou patrimoni per respondre. El fiscal va al·legar que si s’acceptés la demanda el pagament de tot allò que se li reclama acabaria el 2043 “i això és incompatible amb la garantia efectiva del compliment de la sentència”. El representant de l’acusació va defensar que el pagament fraccionat està pensat per a qui no té recursos i que no és el cas de la condemnada, que més enllà del salari que percep compta amb patrimoni. “L’Estat no està per substituir avaladors”, va concloure.

tracking