Demanda d'absolució del policia condemnat per discriminació

La defensa diu que el qualificatiu “moro de mierda” feia part d’una manera de tractar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa del policia condemnat per discriminar per raó d’origen un altre agent del cos va defensar ahir davant el Tribunal Superior que no es va produir aquest delicte ni tampoc el d’amenaces pels quals Corts va imposar al seu representat 18 mesos de presó condicional. El lletrat va argumentar que l’expressió “moro de mierda” que li havia dedicat a la víctima en reiterades ocasions feia part d’una relació en què un i l’altre es dedicaven qualificatius d’aquest tipus. L’advocat va defensar que no hi havia cap element ideològic i que tampoc es dona la publicitat associada al delicte perquè van ser insults en l’àmbit privat, també un incident a l’aparcament del despatx policíac. Sobre les amenaces va afegir que la víctima havia declarat que “no s’havia sentit amençada”.

La Fiscalia i l’acusació particular van defensar la sentència recorreguda. Van remarcar que els atacs a la víctima van començar quan el germà va passar a ocupar un alt càrrec del Govern i l’acusat va buscar expressament informació de la família i va descobrir que el pare era de Melilla.

El fiscal va recordar que en l’incident del pàrquing l’acusat va dir a la víctima “te voy a hacer lo mismo que tus amigos en Niza” –l’endemà que hi hagués un atac islamista en una església de la ciutat– i que es va passar un dit pel coll. Va insistir que no són bromes i que el perjudicat es va sentir amenaçat malgrat no reconèixer-ho perquè la seva família va arribar a abandonar el domicili.

Finalment, el fiscal va recordar que sí que hi ha publicitat perquè l’incident de l’aparcament es va produir en presència de més agents.

tracking