Astrié i Canturri es confirmen com a candidats i Choy es postula

Eva Choy està disposada a tornar a encapçalar una llista comunal a Ordino

Reunió del comitè local d'Andorra la Vella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encara falten dies per al 17 de desembre, però els partits ja estan treballant a tot gas per trobar els candidats idonis. A Andorra la Vella, el comitè local va anunciar ahir un secret a veus, que els actuals cònsols major i menor, David Astrié i Miquel Canturri, ocuparan el número 1 i 2, respectivament, de la llista electoral. La validació de l’òrgan local es va fer dimecres a la nit en una reunió a la seu del partit. Alhora, el comitè va acordar la creació d’una comissió específica per treballar en l’elaboració de la llista electoral que concorrerà a les eleccions. Finalment, també a la reunió, es van definir les comissions que s’encarregaran de confeccionar el contingut del programa electoral per Andorra la Vella.

A Ordino, la cònsol menor, la liberal Eva Choy, va afirmar ahir en la roda de premsa posterior al consell de comú que té la “voluntat” de tornar a encapçalar una llista electoral per a les comunals. Tot i això, va matisar que la configuració de la llista dependrà dels pactes entre partits. Choy va valorar molt positivament el treball en equip de la majoria durant aquesta legislatura, en què han participat membres de diverses formacions polítiques.

També en clau comunal, ahir es va saber que la consellera de Social, Meritxell Pujol, va deixar el juliol passat la militància a Progressistes-SDP. Ho va fer la nit del dia 11 a través d’un correu electrònic. Pujol va manifestar ahir que ho va fer per motius relacionats amb el partit i va negar qualsevol desavinença amb l’expresident, Jaume Bartumeu, o l’actual líder, Jordi Roig, de qui va expressar paraules d’elogi.

No va dubtar a mostrar el seu malestar perquè “ningú m’ha preguntat els motius pels quals vaig prendre la decisió”, un malestar que és compartit a SDP, en què es lamenta que Pujol no justifiqués en el seu e-mail què l’havia portat a donar-se de baixa. La consellera va afirmar que continuarà treballant fins a final de legislatura i va considerar molt difícil de participar en una llista.

tracking