Govern proposa noves mesures per potenciar el sector ramader

El 15% del consum de carn bovina està produït al país i es preveu augmentar-ho fins a un 35%

Reunió-presentació sector ramader.Resultats primera fase de l'estudi del sector boví d'Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern segueix donant suport al sector ramader i assegura buscar millors vies d’estimulació i diversificació per preservar el sector. Així ho ha confirmat avui el ministre d’Agricultura, Medi Ambient i Ramaderia, Guillem Casal, amb relació als resultats de la primera fase de l’estudi del sector boví, dut a terme durant la temporada d’estiu i tardor de l’any anterior i presentat per la Chambre d’Agriculture de l’Ariège.

Les conclusions de l’estudi, segons ha confirmat Casal, són la bona continuïtat de la producció de la carn bovina al país, així com la importància del suport que dona l’Administració al sector. Tot i això, Govern té la voluntat de modernitzar les explotacions ramaderes i millorar la seva productivitat. Concretament, es pretén conservar l’activitat “mecanitzant i modernitzant” els processos de treballs, una iniciativa que ja està en marxa amb la llei del Desenvolupament i Diversificació Agrícola aprovada el juliol de l’any passat. Pel que fa a la produtivitat, el 15% del consum de la carn bovina del país es produeix a Andorra i s’estima apujar la xifra fins a un 35% en un termini de 4 o 5 anys. Segons el president de la Chambre, Philippe Lacube, "és una xifra alta, però fàcilment assolible".

Casal va explicar que la ramaderia és una activitat econòmica "atractiva pel model turístic que atrau a més de 8 milions de visitants l’any" i que ha d’assegurar futures generacions "de joves agricultors formats". Paral·lelament, el ministre preveu fer-ho assegurant més "benestar animal", tant per la qualitat de la carn de vaca com per la carn equina i ovina.

Aquesta primera fase ha sigut d’anàlisis pel Govern per observar la situació actual i encarar unes primeres propostes que aniran acompanyades d’accions més concretes durant la segona fase amb l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) i l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agrolimentàries (IRTA).

tracking