El Constitucional 'retrata' una vegada més la justícia

El Constitucional ha admès el recurs d’empara pel retard judicial

Els empresaris en un judici a Espanya.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs d’empara interposat per Sandro Rosell, Joan Besolí i Pedro Andrés Ramos, per la inactivitat judicial i el retard de la secció especialitzada número 1 de la Batllia en una causa de delictes majors iniciada el 2015. Els empresaris, a més, demanen una indemnització “pels perjudicis soferts”.

Els recurrents consideren que aquesta inacció dels tribunals derivaria en una presumpta vulneració del dret constitucional a un judici de durada raonable, segons va publicar el BOPA.

La representació dels empresaris demana que el Tribunal Constitucional declari la vulneració de drets per la inactivitat judicial, a la vegada que “es commini a la secció d’instrucció especialitzada 1, per tal que resolgui les peticions efectuades i efectuï les actuacions processals pendents”, tal com fixa el Codi de procediment penal.

El recurs d’empara presentat el 14 de juliol passat sol·licita que la Batllia “acordi la conclusió del sumari i es trametin els autes al tribunal competent en el termini de tres mesos, i subsidiàriament en el termini que estableixi el Tribunal Constitucional”.

Sandro Rosell, Joan Besolí i Andrés Ramos sol·liciten a l’Alt Tribunal que declari el dret que tenen a “una indemnització pels perjudicis soferts, inclosos els honoraris d’advocat”.

tracking