Corts absol una dona acusada de maltractar la seva parella

La processada va defensar durant el judici que la víctima era ella

La batllia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha absolt una dona que va ser denunciada per maltractament domèstic per part de la seva parella. Els fets jutjats van ocórrer una nit d’abril de l’any 2020, però les versions dels dos implicats, explicades durant el judici, eren ben diferents. Mentre que l’home assegurava que aquella nit la dona el va maltractar en diverses ocasions, ella mantenia que si el va agredir ho va fer en defensa pròpia i que qui realment va ser maltractada durant la seva relació era ella. “Li vaig donar una bufetada per defensar-me. M’estava agredint. Era ell o jo”, va dir durant la vista, celebrada a finals de juny. Finalment, el Tribunal ha acabat donant la raó a la dona.

L’home no es va presentar al judici i, per tant, només es coneix el que va explicar als policies quan va presentar la denúncia. És a dir, que la dona el va agredir en diverses ocasions aquella nit d’abril del 2020. La dona sí que es va presentar i, entre llàgrimes, va relatar la seva versió. La parella estava sopant al menjador i la dona va fer un comentari sobre una anterior parella. Llavors l’home, que segons ella tenia un caràcter “possessiu i gelós”, va enfadar-se i van començar a discutir. Ella va marxar a l’habitació per no continuar amb la discussió i ell la va seguir. “Em va tirar damunt del llit, em va escopir i em va començar a pegar. Li vaig donar una bufetada per intentar treure-me’l de sobre”, va narrar l’acusada durant el judici. Finalment, la policia va acudir al domicili i tots dos van quedar detinguts. Dies després, ell va presentar una denúncia per maltractament domèstic.

Pel que fa a la relació, la dona la va titllar de “tòxica” i va lamentar que l’home contínuament tenia comportaments “controladors i agressius”. Tant és així que afirma que la va allunyar de tothom, ella es va intentar suïcidar un cop i tot això li ha deixat importants seqüeles. Actualment pateix depressió diagnosticada. Una treballadora social va participar durant en el judici com a testimoni i va corroborar que la dona va patir “violència de gènere continuada durant la relació” i que “no és una persona violenta”.

El Ministeri Fiscal demanava quatre mesos de presó condicional per a la processada, però el Tribunal de Corts s’ha acabat decantant per la petició de la defensa, que demanava l’absolució.

tracking