Govern

La delegació del Consell d'Europa valora la "cultura del diàleg" entre Govern i comuns

El Congrés de Poders Locals i Regionals apunta que Andorra compleix amb les obligacions de la Carta europea d'autonomia local

Reunió delegació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'EuropaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera avaluació del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, conclosa ahir, va apuntar que Andorra compleix amb les obligacions de la Carta europea d'autonomia local i que "la petita dimensió del país facilita la cultura de la consulta i el diàleg entre Govern i els comuns". L'executiu assegura que la delegació, que segueix encara avui de visita al Principat, va subratllar que les col·lectivitats estiguin representadesa nivell parlamentari.

L'òrgan internacional s'ha reunit avui amb el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró; el ministre de Finances,RamónLladós; i el ministre de Territori i Urbanisme,RaulFerré. A més, la delegació s'ha trobat amb diferents autoritats del país, així com representants dels comuns. Durant aquestes reunions les autoritats andorranes han traslladat a la delegació internacional el diàleg "franc" entre el Govern i els diversos comuns. A més, se'ls ha fet saber el resultat final de les negociacions per a la renovació de les lleis de delimitació de competències i de transferències, aprovat el 2018. Aquesta qüestió estava en negociació durant la primera visita de la delegació l'abril del 2017.

tracking