mobilitat

Air Nostrum s'excusa adduint les limitacions operatives de l'aeroport de la Seu

La companyia afirma que no poder volar de nit i la meteorologia han afectat

Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport d'Andorra-la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’aeroport d’Andorra-la Seu és una gran instal·lació, però té dos condicionants que limiten l’operació i ens obliguen a extremar els marges de seguretat.” La companyia aèria Air Nostrum, encarregada dels trajectes entre l’aeroport d’Andorra-la Seu i Madrid, s’ha pronunciat després de les desviacions i cancel·lacions ocorregudes la darrera setmana, i assenyala la longitud de la pista i “la ubicació geogràfica de l’aeroport entre muntanyes” com els principals obstacles que els han obligat a modificar el servei. Així mateix, la companyia apunta el fet que la meteorologia ha empitjorat el darrer any, la qual cosa també ha afectat.

La companyia explica que únicament pot volar a Andorra-la Seu amb avions turbohèlices: “La longitud de la pista ens impedeix oferir cobertura amb qualsevol dels 35 reactors que tenim en la flota, com sí que podem fer en la pràctica totalitat dels aeroports espanyols.” D’altra banda, tampoc té autoritzada l’operació nocturna en l’aeroport, aspecte que l’obliga “a desviar els vols a l’aeroport de Lleida en el cas d’un retard o fins i tot a l’aeroport de Barcelona si aquesta segona instal·lació aeroportuària també tanca”. Sumat a aquestes dues limitacions, Air Nostrum afegeix que el 2023 hi ha hagut més complicacions operatives causades per la meteorologia que les que va haver-hi el 2022 i, en efecte, aquest ha estat el principal motiu de les desviacions.

Amb tot plegat, la companyia lamenta els inconvenients que hagin pogut sofrir els passatgers per les cancel·lacions o desviaments dels vols, però manté que “en aviació la seguretat sempre és el primer”. Finalment, afirma que està en contacte amb el Govern d’Andorra per a la renovació del contracte i conclou que “continuarem col·laborant amb ells en el que necessitin com hem fet fins ara”.

tracking