La seu de MoraBanc.MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fitch Ratings ha confirmat la qualificació BBB- amb perspectiva estable per a MoraBanc, segons va informar ahir l’entitat. El banc va destacar que els bons resultats del 2022 i “un balanç sòlid amb una bona gestió del risc” han estat els arguments que destaca l’agència en la valoració. L’entitat bancària va indicar que l’informe ressalta la bona situació de MoraBanc al mercat nacional, reforçada per l’adquisició de BancSabadell d’Andorra i el creixement de les activitats de banca privada internacional als EUA, Suïssa i Espanya. I va assenyalar que Fitch apunta que MoraBanc “es troba per sobre de la resta de bancs d’Andorra en termes de rendibilitat”.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, va afirmar que “la qualificació de Fitch és positiva per a nosaltres. Mostra l’estabilitat que mantenim en el camí del creixement els dar­rers anys i la fortalesa del banc”, i remarca que l’agència fa referència al creixement internacional “com a argument per pujar la nota creditícia a futur i estem en aquesta direcció amb les obertures a Barcelona i Madrid, i la bona feina a Zuric i Miami”.

El banc també va recordar que les conclusions de Fitch Ratings tenen la seva traducció en els indicadors dels darrers resultats presentats. El 2022 MoraBanc va assolir un benefici de 40,1 milions d’euros, un 16% més que el 2021, amb un ROE que va créixer fins al 10,90%. La solidesa del balanç que quedava palesa en la ràtio de solvència, que es va situar al 18,06% (CET 1 fully loaded), i en la de liquiditat (LCR), que va tancar el 2022 amb un valor de 294,14%, mostrant l’excel·lent situació de liquiditat de l’entitat.

tracking