Caça

Una infracció molt greu i 196 captures en la setmana de l'isard

Un caçador ha utilitzat un aparell no permès en la llei

Abatuts més de 140 isards en la setmana de la caça

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana de caça de l'isard va tancar ahir amb un balanç total 196 isards abatuts, el 89% del pla de caça permès per aquest any, que era de 220 exemplars. Govern ha registrat una possible infracció molt greu per la utilització d'un aparell no permès en la llei, segons informen en nota de premsa. L'expedient es troba en fase d'instrucció.

Un total de 658 caçadors han participat en la setmana de caça de l'isard, que va començar el diumenge 10 de setembre. A més, enguany també s'ha permès la caça de muflons i cabirols per regular el creixement de la cabana d'aquestes dues espècies. Els banders han realitzat un total de 21 controls de muflons abatuts i dotze de cabirols. El cos atribueix el correcte desenvolupament de la setmana a la coordinació i tasca del cos, així com al respecte a la normativa per part dels caçadors.

Els agents dels banders han recollit 146 mostres de melsa dels isards capturats que serviran per continuar coneixent l'estat sanitari de la cabana. Govern recorda que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors acaba el 6 d'octubre.

tracking