Els caçadors preveuen no arribar als 200 isards capturats

La setmana de caça de l’isard tanca avui després de set dies d’activitat

Un isard a la muntanya.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana de caça de l’isard tanca avui després de set dies d’activitat, i ho fa amb la creença dels caçadors de que no arribaran als 200 isards capturats. La Comissió de Seguiment de la Caça va fixar un total de 220 captures permeses per a la setmana de la caça de l’isard, però el president de la Federació de caça i pesca, Josep Maria Cabanes, manté que la previsió és que no s’arribi a aquesta xifra gràcies a la “bona planificació” i a la “prudència dels caçadors”. “Tenim la sort que avui es caça amb sentit comú i si un caçador no troba un isard bo, no el captura”, assegura, tot afegint que “si volem que hi hagi molts isards, s’han de respectar els cabrits tal com ho hem fet els darrers anys”. Enguany s'ha batut el rècord d'isards registrats, amb 1.409 exemplars.

El president de la Federació de caça i pesca valora la setmana de caça de l’isard com una “jornada extraordinària”. La bona temperatura i les pluges han afavorit al moviment dels isards pel bosc, facilitant-ne la captura. Així mateix, no s’ha registrat cap incidència ni accident. El recompte final d’isards capturats es farà públic demà, un cop tots els caçadors hagin declarat les captures.

Cabanes conclou el balanç de la setmana de la caça de l'isard destacant l’increment de caçadors inscrits aquest any (un total de 625 caçadors, 24 més que l'any passat) i de l'augment d’isards, tots en bon estat de salut. D'altra banda, subratlla la col·laboració del cos de banders i la bona relació amb el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia.

tracking