rèplica

El PS creu que la llei del català és poc exigent i vol un nivell superior

Baró critica que es demani un grau de coneixement que “no existeix”

Baró, Vela i Salazar, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS demana que el nivell de català que s’exigeixi als residents sigui superior al que preveurà la llei i que estigui homologat. Així ho va indicar el president del partit, Pere Baró, que va deixar clar que “això d’un nivell inferior a l’A1 no ho entenem, no sabem què vol dir”. “O és un A1 o un A2, però inferior a això no existeix”, va remarcar. “Nosaltres creiem que tothom ha de saber català, és la llengua oficial del país i per tant s’ha de saber”, va manifestar el socialdemòcrata. En aquesta línia, va afegir que “sobretot pel que fa l’atenció al públic, creiem que es necessita un nivell mínim”, i va considerar que fins i tot hauria de ser superior al que s’ha plantejat. “Siguem generosos, per què no un nivell superior, això s’hauria de parlar”, va proposar.

El que va deixar clar Baró és que “no té sentit un nivell inferior a l’A1, perquè al final les llengües totes tenen un sistema molt semblant i homologat a tot arreu i ara a Andorra s’inventarà un altre nivell, que és el A0,5, no ho entenc”.

El conseller socialdemòcrata també va lamentar la falta de recursos destinats a l’aprenentatge de la llengua, amb relació a l’allau d’inscripcions als centres de català dels darrers dies. “Està molt bé fer lleis, però si no hi poses recursos, si no hi poses eines, no servirà de res tot allò que fem”, va remarcar. En tot cas, Baró va avançar que des del grup parlamentari treballaran i esmenaran la llei per a tot allò que considerin necessari.

BARÓ REMARCA QUE ANDORRA "NO POT PASSAR EL PROBLEMA DE L'HABITATGE A LA SEU"

“No podem carregar aquest problema a la Seu d’Urgell, perquè al final ells també han de gestionar els seus habitatges per als seus ciutadans.” Són paraules del president del PS, Pere Baró, després de mantenir una reunió amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i les dues conselleres de la formació. El socialdemòcrata va destacar la bona entesa amb Barrera atenent que són “de la mateixa família política”, i va assegurar que les manifestacions fetes pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra Conxita Marsol sobre l’habitatge han “molestat” l’alcalde. “No podem enviar els nostres ciutadans a la Seu perquè des de Govern no són capaços de gestionar la problemàtica de l’habitatge, ja sigui perquè no volen o perquè no en saben o perquè no poden”, va manifestar Baró. En aquesta línia, el dirigent del PS va remarcar que “si Andorra, o en aquest cas el Govern, no sap com gestionar-ho, que ho digui”. Així, va recordar que el PS és partidari de fer un pacte d’Estat d’habitatge, però que la majoria “no ens dona resposta perquè no li interessa”. En tot cas, Baró va indicar que cal buscar solucions a l’habitatge i va afirmar que “a nosaltres ens trobaran per mirar i trobar solucions al problema de l’habitatge, i si volen treballar per una Andorra cohesionada on tothom pugui viure. Si volen treballar per una Andorra que és com està ara mateix el model que defensen, que és per als quatre rics, no cal que ens vinguin a buscar”.

tracking