El TC admet que la causa contra Emili Puig s'ha dilatat indegudament

Dona un any a la Batllia per tancar el procés

Puig, en una compareixença de premsa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional ha donat la raó al recurs d'empara presentat per Emili Puig i ha sentenciat que s'ha vulnerat el seu dret a un judici de durada raonable després que la causa contra ell porti deu anys aturada. Puig va ser detingutal maigdel 2013 quan era gerent de l'FC Andorra acusat d'uns presumptes delictes majors comesos quan treballava a l'entitat, i fins i tot va ser empresonat durant dos mesos.

La detenció va ser declarada posteriorment com a il·legal pel Constitucional, igual que el seu empresonament (d'on va sortir després de dipositar una fiança de 30.000 euros que no ha estat retornada, tot i sol·licitar-ho), ja que l'Alt Tribunal va considerar que no estava justificada amb els elements argumentats per la batlle. Des de llavors, el procés contra Puig no ha tingut cap moviment, i per això l'exgerent va presentar un recurs d'empara per la dilació indeguda del projecte, i pel perjudici que li provoca, ja que tampoc ha pogut defensar la seva innocència.

Així doncs, la sentència del TC declara que s'ha vulnerat el dret a un judici de durada raonable de Puig, dona un termini de sis mesos, prorrogables a sis més a la Batllia per cessar la vulneració d'aquest dret fonamental, i declara que té dret a ser indemnitzat per part de la justícia.

tracking