La gestió dels abocadors continuarà sent dels comuns

Bartolomé i Aché van entrar preguntes al Consell General referents a l'abocador de la Rabassa

Abocador de l'antic camp de tir de la Rabassa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha publicat avui la resposta del Govern a les preguntes formulades per PolBartoloméi Àngels Aché de Concòrdia, referents a l'abocador de la Rabassa.

En les preguntes referents, el grup parlamentari de Concòrdia, esmenten que l'anterior ministre d'Ordenament del Territori va manifestar la seva voluntat d'impulsarun canvi legislatiu en matèria de competències comunals amb l'objectiu que la competència d'obrir i tancar abocadors sigui del Govern. La pregunta es referia a quina és la posició del Governactualsobre la qüestió? En resposta, Govern esmenta que la Llei qualificada de delimitació de competències dels comunsnecessitaconsens institucional, ja que es regula la gestió de terrenys de la seva titularitat. D'altra banda, la Llei requereix per la seva aprovació el vot final favorable de la majoria absoluta de consellers generals parroquials i de la majoria absoluta dels consellers generals nacionals.

Alhora, el Govern explica que s'ha de tenir en compte que latitularitatdel terreny públic i gestióurbanísticadel sol privat correspon als comuns i modificar aquest fet no és senzill i té unatranscendènciade delimitació de competències dels comuns.

D'altrabanda,Concòrdia també va preguntar sobre quins comuns han ofert terrenys alternatius a l'abocador del Maià i al de la Rabassa per a ubicar els centres de transferència provisional de terres? I quines mesures preveu el Govern per a resoldre la problemàtica dels abocadors més enllà de l'ampliació de l'abocador de la Rabassa? La resposta de Govern explicaquecap comúhaoferitterrenys, però el ministeri demediambientha autoritzat durant el 2023 dos emmagatzematgestemporalsde terres privats.

tracking