La fiscalia apunta les “factures falses” de Pallardó com una prova clau del 'cas BPA'

Alfons Alberca exposa l’informe final del judici

Processats del judici de la causa primera de BPA, coneguda com el 'cas Gao Ping'.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona sessió de la recta final del judici del ‘cas BPA’ ha engegat aquest matí amb el fiscal general, Alfons Alberca, continuant l’exposició de l’informe final. La fiscalia va anunciarahirque deixava de considerar els directius i gerents de Banca Privada d’Andorra (BPA) un grup criminal organitzat iavuiha procedit a exposar les proves que els assenyalen per un delicte de blanqueig de capital. Alberca ha fet referència a la transcripció de converses que provarien els fets, a informes policials, però també a altres proves que ha qualificat de més substancials. “El Tribunal té accés a suposades factures falses que Rafael Pallardó utilitzaria per transferir diners a la Xina”, ha assegurat.

La fiscalia ha expressat també que la motivació dels processats pel ‘cas BPA’ era rebre diners i ha destacat que “l’origen poc importava”. “Els mètodes per obtenir-los, si requerien de violència, tampoc importaven”, ha conclòs, tot fent referència a una altra prova que acusaria BPA per un delicte de blanqueig de diners amb un component de criminalitat: la suposada vinculació de membres del grup xinès de Gao Ping i de BPA amb un local de prostitució a França.

L’exposició de l’informe del fiscal finalitzarà en els pròxims dies, dictant les penes que demana per als 24 processats de la primera causa del 'cas BPA'. Després serà el torn de l’acusació particular, la qual representa els interessos de l’Estat, i de les defenses dels exdirectius i exgestors de BPA. Està previst que el judici conclogui a l’octubre.

tracking