Junta de Presidents

El Consell General distribuirà 950.000 euros entre els grups parlamentaris

La Junta de Presidents ha establit el calendari de sessions fins al 31 de gener

La Junta de Presidents d'avuiConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Presidents s'ha reunit aquesta tarda per establir que les dotacions dels grups parlamentaris agumentin l'IPC previst per al 2023, al voltant del 4,4%. El repartiment de la dotació es farà segons el Reglament del Consell General amb una part fixa del 50% que es dividex entre els 28 consellers generals, en total representa 16.964,29 euros per conseller. En total el Consell General distribuirà 950.000 euros entre els grups i el conseller no adscrit. De la mateixa manera, aquesta xifra inclou una aportació extraordinària de 40.000 euros que els grups hauran de destinar als assessorament per a la redacció i posterior presentació de la Proposició de llei de modificació de la Llei de la CASS que ha de garantir la viabilitat del sistema de pensions.

D'aquesta aportació, caldrà deduir el salari dels consellers a ple temps designats pels grups parlamentaris, ja que a l'inici d'aquesta legislatura es va acordar que el Consell General és l'únic patró dels consellers i conselleres. D'aquesta aportació global, es retindran 307.772,70 euros, corresponents a nòmines del consellers a ple temps.

La Junta de Presidents ha servit també per acordar les dates de celebració del Consell General, tant d'ordinàries com de preguntes. El període de sessions finalitza el 31 de gener del 2024 i totes les sessions s'iniciaran a les 16 hores.

Canvis grups parlamentaris

El síndic general, Carles Ensenyat, ha comunicat la seva incorporació aDemòcrates. D'aquesta manera, Ciutadans Compromesos ha passat a tenir tres consellers generals mentre que elDemòcratescomptarà a partir d'ara amb tretze parlamentaris.

Altres temes

S’ha comunicat als presidents la necessitat d’iniciar les negociacions i els treballs per a la recerca d’un substitut o substituta per Marc Vila que finalitza el seu mandat com a Raonador del Ciutadà el pròxim 4 de desembre.

Pel que fa a l’Agència de Protecció de Dades, s’han rebut quatre currículums en resposta a l’avís públic per a buscar candidats per a cobrir la plaça vacant d’inspector de l’APDA. La Comissió Legislativa d’Interior serà l'encarregada de confeccionar una llista amb els candidats aptes a través d’un comitè de validació.

Finalment, la Junta de Presidents ha recordat al Govern que resta pendent el nomenament d’un membre de l’Autoritat Financera Andorrana que ha de ratificar el Consell General a proposta de l’Executiu.

tracking