CULTURA

Les Jornades Europees del Patrimoni es celebraran del 14 al 29 de setembre

A l'Hotel Rosaleda es podrà veure un enregistrament de vídeo de les persones que va viure a l'època daurada del recinte

Façana del Rosaleda.Comú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) que se celebren al Principat del 14 al 29 de setembre, enguany ho fan sota el lema 'Patrimoni viu' i giren al voltant del patrimoniimmaterialque han llegat les generacions passades a les presents i quecontinua viuen la cultura del país.

El tret de sortida de lesJornadeses donarà el dijous 14 de setembre quan, juntament amb la Secretaria d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana imitjançantla plataforma Visc.ad, s'obrirà per segon any consecutiu una consulta ciutadana sobre diversos béns mobles que necessiten serrestauratsperquè els ciutadans puguin decidir i votar que restauren primer.

Les jornades s'allargaran fins al diumenge 24 i durant aquests dies es podran gaudir de diverses activitats ben diverses entorn del patrimoni viu del país: des de llegendes teatralitzades del país, a la Biblioteca Nacional; fins a un taller de cistelleria creativa per conèixer la tècnica del treball amb vímet a l'Hotel Rosaleda. En aquesta localització es durà a terme un recull de la memòria oral de les persones que van viure l'època daurada de l'Hotel, a través de l'enregistrament d'entrevistes en vídeo.

Altres propostes que es podran gaudir són les sortides guiades pels especialistes, per conèixer tècniques tradicionals que s'han fet servir en la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar, i a la intervenció de restauració que recentment s'ha fet a Sant Joan de Caselles. Alhora, s'ha programat una ruta urbana per descobrir escenaris clau que van viure els refugiats de la guerra que van passar pel país entre els anys 1936 i 1945 i una excursió teatralitzada per la muntanya per conèixer els orris d'Encamp.

Finalments'ha inclòs dos concerts oferts per la FundacióONCA.

tracking