Estadísitca

La importació de carburants puja un 9,2% el mes passat

El fuel domèstic continua a la baixa amb un 7,7%

Benzina Gasolina Gasoil Gasolinera benzinera CarburantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entrada de carburants ha assolit 14,76 milions de litres a l'agost que representen un 9,2% més que el mateix mes de l'any passat, amb un increment del 15,1% de la gasolina sense plom, segons anuncia Estadística. La importació de gasoil de locomoció ha crescut un 9,1% i la de fuel domèstic ha baixat un 7,7%.

L'informe mostra que la suma de les importacions dels primers vuit mesos de l'any és un 1,7% inferior a la del mateix període del 2022. El total acumulat aquest any ascendeix a 106,06 milions de litres.

Els darrers 12 mesos, la importació de carburants ha estat de 155,71 milions de litres, el que suposa una variació negativa del 7,9% respecte als 169,05 milions de litres importats durant el mateix període anterior.

El moviment comercial del mes passat queda reflectit en la disminució general de les importacions de béns que ha baixat a 143,78 milions d'euros, un -1,6% menys que l'agost anterior, i sense tenir en compte energia la pujada és del 4,3%. Els sectors que més han crescut han estat joieria, transport, begudes i tabac i alimentació. Pel que fa a l’acumulat dels darrers 12 mesos, les importacions han tingut un valor de 1.846,13 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual de l'11% respecte a l’acumulat del període anterior.

tracking