comicis del desembre

DA tempteja UL per unir forces i fer una sola llista a les eleccions

El partit és conscient de la poca capacitat que té a Sant Julià i del pes de Concòrdia

Espot i Majoral en un acte a Sant Julià de Lòria.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs polític es reprèn i els moviments de cara a les eleccions comunals comencen a accentuar-se. Demòcrates té presència a totes les parròquies, però no és cap secret que Sant Julià és un dels territoris on té menys força. Conscients de les dificultats de presentar una llista amb cara i ulls a la parròquia laurediana, el partit de Xavier Espot està temptejant Unió Laurediana per unir forces i anar junts als comicis del desembre. Els taronges també són conscients que, encara que tanquessin una llista, les seves possibilitats de fer-se amb la parròquia són molt poques, però que la seva presència podria restar vots a Josep Majoral i donar ales a la candidatura de Desperta Laurèdia o, el que és el mateix, a Concòrdia. Un punt que no interessa els Demòcrates, després que la nova formació hagi entrat amb força al Consell General i es fessin, de fet, amb els dos consellers territorials de Sant Julià en les darreres eleccions generals.

La lectura també es fa des d’alguns sectors d’Unió Laurediana, que són conscients que la distància de 189 que els va donar la victòria ara fa gairebé quatre anys davant de Desperta Laurèdia probablement s’ha escurçat. La formació liderada per Cerni Escalé a escala nacional va fer un molt bon resultat a les eleccions generals, imposant-se a la territorial laurediana, mentre que al vessant nacional d’UL, terceravia, va decidir a última hora i davant la sorpresa de tots els agents polítics no presentar-se a les generals. La marxa de Carine Montaner, ara líder d’Andorra Endavant, també restarà, poc o molt, alguns vots dels que tenia UL.

Davant d’aquest escenari, alguns sectors de la formació laurediana tenen clar que una unió de forces amb DA els ajudaria a consolidar la victòria. No pas, però, a qualsevol preu, conscients que el partit fort a la parròquia són ells i que DA hi té poca capacitat. Oficialment, però, el partit encara no ha pres una decisió ni tan sols ha començat a negociar les condicions d’un eventual acord perquè també hi ha veus discrepants que consideren que seria millor anar sols. La voluntat és, de tota manera, no renunciar a la marca terceravia i tornar a ser presents en l’àmbit nacional d’aquí a uns anys, i per seguir vius i aconseguir aquest objectiu és clau guanyar les comunals.

tracking