Ensenyament

Comença el curs escolar per a 11.300 alumnes

La majoria dels equips directius de l'escola andorrana s'han renovat

Inici de les classes a l'escola andorrana de Santa ColomaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar s'ha iniciat aquest matí per a mésd'11.300alumnes. Els infants han començat les classes amb normalitat després de les vacances de l'estiu en una jornada d'emocions i novetats pel retorn a les aules. Aquest matí han començat les classes l'alumnat de maternal, primera ensenyança i el primer cicle de segona ensenyança a totes les escoles i centres educatius del país. També ha començat avui tot l'alumnat del Batxillerat i de la Formació Professional. De cara a dimarts ho farà l'alumnat de segona ensenyança de l'Escola Andorrana.

El secretari d'Estat, Educació i Universitats, Josep Anton Bardina ha destacat que el sistema educatiu que compta amb més alumnes és l'andorrà, seguit del francès, l'espanyol i finalement el britànic. Les dades son aproximades i es confirmaran un cop es tanquin les incripcions als centres durant aquest mes.

Una de les novetats de l'Escola Andorrana és la posada en marxa d'un nou programa per a l'alumnat que no opti per l'ensenyament de la religió catòlica al centre educatiu, anomenat "créixer en valors". Aquest s'impartirà per afavorir el desenvolupament en valors cívics i democràtics de l'alumnat del sistema educatiu andorrà.

Durant aquest curs es preveu també la creació del Pla integral general per al bon ús de les tecnologies a educació. També s'ha previst el desplegament d'accions per al foment de la coeducació i l'educació inclusiva per trencar amb els estereotips de gènere, la violència i aconseguir la plena igualtat en relació amb al desplegament del Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència i el Pla d’Igualtat.

D'altra banda, el curs escolar també s'ha iniciat amb canvis a les direccions dels centres educatius del sistema educatiu andorrà i de la direcció del Departament de l'Escola Andorrana i Formació Andorrana. La nova directora del Departament, Olga Moreno, ha comentat que gairebé la majoria d'equips directius s'han renovat a causa dels edictes de consolidació de places que es van llençar el curs passat.

Màster en Analítica de dades

La Universitat d'Andorra també ha estrenat avui de manera generalitzada el curs 2023-2024 de manera presencial, tot i que algunes classes d'Infermeria van començar dimecres passat. Els alumnes nous han tingut una sessió d'acollida i des del centre s'apunta que el nombre de matriculats en formacions reglades serà similar al de l'any passat.

Les novetats d'aquest curs són el màster d'Analítica de dades i els nous plans d'estudi dels bàtxelors en Administració d'emprese i d'Infermeria adaptats al nou model de competències.

tracking