Dia de Meritxell

El Vaticà espera " trobar una solució satisfactòria per a tots" sobre l'avortament

El secretari d'Estat de la Santa Seu reconeix que es una qüestió "molt delicada i complexa"

Pietro Parolin durant la diada de MeritxellJulià Rodríguez

Creat:

Actualitzat:

"Esperem trobar una solució satisfactòria per a tots". Aquesta ha estat la resposta que ha donat avui el secretari d'Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, quan se li ha preguntat en relació a la possibilitat de posar en marxa al país fórmules per garantir el dret a l'avortament de les dones.

Parolin ha afirmat que s'ha iniciat una reflexió entre la Santa Seu i Andorra sobre aquesta qüestió, que ha qualificat de "molt complicada i complexa" tenint en compte el principi de la defensa del dret a la vida que preconitza l'església catòlica, raó per la qual cal "molta discreció i saviesa" per abordar-la. En aquest sentit, el que és el número 2 de la Santa Seu ha manifestat que hi ha "diàleg" amb el Govern per trobar possibles solucions en aquest tema.

Parolin ha manifestat també que "no hi ha cap canvi a la vista" pel que fa a la possibilitat que es nomeni una diòcesi andorrana i que, per tant, desaparegui el coprincipat actual. És més, segons ha indicat, mai s'ha parlat amb Andorra sobre aquest punt."No se per què es diu que hi ha un canvi per part de la Santa Seu", ha ressaltat el Secretari d'Estat, negant d'aquesta manera que pugui haver-hi variació en el sistema institucional d'Andorra des del punt de vista del Vaticà. En aquesta mateixa línia, el cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que no té "cap notícia d'un eventual canvi no ho hem esmentat en les reunions entre les dues parts.

De fet, el cardenal ha deixat entreveure que hi haurà un bisbe coadjutor fins a la jubilació de Joan d'Enric Vives, tot i que també ha assenyalat que aquest últim pot allargar dos o tres anys la seva estada en el càrrec. Per Parolin, aquesta és una "bona fórmula" perquè la persona que més endavant haurà de ser copríncep vagi coneixent la realitat del país.

Tant Parolin com Espot, que han comparegut conjuntament, han destacat les bones relacions entre Andorra i la Santa Seu i es van mostrar satisfets de les reunions de treball.

tracking