L'Andorra Taste traspassa les fronteres

La presentació es va fer a Barcelona amb la intervenció del reconegut xef Paolo Casagrande

El congrés gastronòmic en la primera edició.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Andorra Taste, el congrés gastronòmic que té com a objectiu ser un punt de trobada entre xefs de renom en l’àmbit internacional i posicionar Andorra com la seu de la cuina d’alta muntanya, es va presentar ahir a Barcelona amb l’objectiu de tenir un ressò internacional, “en un moment on el turisme gastronòmic cada cop desperta més interès”, van expressar des de l’equip organitzador d’Andorra Turisme.

L’acte es va celebrar a l’hotel Monument i va comptar amb el xef Paolo Casagrande, del restaurant Lasarte, que actualment ostenta tres estrelles Michelin i que va definir el congrés com una iniciativa que “ajuda a fer que Andorra llueixi tot el que té en llenguatge de muntanya i els productes espectaculars que hi podem trobar”. Durant la presentació també va intervenir Betim Budzaku, que va destacar que el tàndem de les jornades professionals i les populars suposa “un mix original i diferent que aporta un valor afegit al país, alhora que permet desenvolupar nous motius de visita”, i el director de la divisió de gastronomia Vocento, Benjamin Lana, que va recordar que la trobada tenia com una de les fites “rescatar del passat la singularitat de la cuina andorrana, però també d’actualitzar-la”. Com a representant de la cuina andorrana, Marcel Besolí, xef d’El Celler d’en Toni, va admetre que “poder acollir l’Andorra Taste és un orgull”, posant en relleu el fet que “grans cuiners puguin venir a ensenyar-nos la seva feina i que els cuiners andorrans puguem mostrar amb humilitat el tipus de cuina que volem representar”.

La segona edició de l’Andorra Taste tindrà lloc del 13 al 17 de setembre. Les jornades professionals –que es podran seguir presencialment o en línia– se celebraran de dimecres a divendres, amb una vintena de xefs i 18 ponències. A partir de divendres i durant tot el cap de setmana se celebrarà l’Andorra Taste popular, amb gairebé una vintena de propostes de xefs del país.

tracking