pacte d'estat

La militància liberal decideix quedar al marge de l'acord

Els militants liberals, ahir al congrés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals tampoc formarà part del pacte d’Estat per la UE. Així ho va decidir la militància en el congrés que es va celebrar ahir a la nit. Malgrat que el partit va formar part del Govern anterior juntament amb DA, des de la formació s’argumenta que les negociacions van estar capitanejades per ministres taronges i entenen que ara ha de ser la majoria governant la que acabi la feina començada. El tresorer i portaveu del partit, Èric Bartolomé, va exposar que “tot i que hem compartit responsabilitats amb el Govern, no s’ha ofert l’opció de formar part del pacte d’Estat fins fa poc, quan la feina ja està en una fase molt avançada”. Insistint en el fet que la feina feta fins ara era corresponsabilitat governamental amb Liberals, Bartolomé va indicar que “les negociacions s’han portat de la manera que s’han portat i els ministres que ho lideraven no eren liberals”.

Amb tot, el polític ordinenc va deixar clar que la seva decisió de no adherir-se al pacte d’Estat no condiciona el seu posicionament pel que fa a l’acord d’associació. És a dir, que no significa que facin campanya pel no quan es convoqui el referèndum. “Si l’acord pactat és bo per a Andorra no tindrem cap problema a reconèixer la feina feta”, va deixar clar. Bartolomé va afegir que el partit seguirà “fent un seguiment acurat” de les negociacions a través de l’únic conseller general que té la formació, Víctor Pintos.

RICO JA ÉS LA NOVA PRESIDENT LIBERAL

El congrés va servir per ratificar la nova executiva. Cristina Rico n’és la presidenta, Jordi Cerqueda i Víctor Pintos, vicepresidents; Àlex Villagrasa i Mireia Martí, secretari general i d’organització, respectivament; Gerard Estrella, secretari de relacions internacionals, i Èric Bartolomé, tresorer.

tracking