Els constructors reclamen la llei d'ordenació de l'edificació

El sector espera que la regulació, reivindicada també per enginyers i arquitectes, tiri endavant finalment aquesta legislatura

Obres en construcció.F.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern anunciava divendres l’ajornament de l’entrada en vigor del nou reglament de classificació administrativa de contractistes fins a l’1 de gener. Es tracta d’una de les normatives que penja de la nova Llei de contractació pública i s’ajorna perquè s’està desenvolupant un nova eina informàtica que ha de garantir-ne la seva aplicació. No és l’únic reglament que resta pendent d’entrar en vigor. També s’ha treballat amb la col·laboració de l’Associació de contractistes d’obra (Acoda) en la regulació futura dels plecs de bases amb la voluntat, entre d’altres objectius, que hi hagi una uniformitat entre les diferents administracions. I quant al vessant legislatiu, l’Acoda també reivindica que aquesta sigui finalment la legislatura que tira endavant la Llei d’ordenació de l’edificació, que ha de dirimir les responsabilitats en el procés de construcció de cadascun dels implicats i fins quan es poden reclamar.

La gerent de l’Acoda, Mònica Dalmau, recorda que també la revindiquen arquitectes o enginyers i que és molt important per a la seguretat jurística “i sobretot en moments com aquest amb tant volum d’obra”. Durant la passada legislatura ja es va treballar en un esborrany que finalment no es va tramitar i ara el sector confia que se li pugui donar un impuls definitiu.

Projectes legislatius a banda, el sector segueix pendent de les solucions a la falta d’abocadors de terres un cop tanqui el Maià amb les primeres nevades. Dalmau va indicar que ho tornaran a abordar amb el Govern perquè temen que es pugui tornar a reproduir la situació de l’any passat, quan no hi va haver cap alternativa al dipòsit de terres encampadà.

tracking