El grup Per una Catalunya Neta inicia un projecte per treure la brossa del riu Valira

Imatge de la lona vermella desada a la naturaPer Catalunya Neta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup Per una Catalunya Neta va organitzar una primera actuació de neteja al riu Valira ahir i va comptar amb el suport de nou voluntaris.

Segons van explicar a través de les xarxes socials, només van poder incidir en quatre-cents metres partint de la frontera riu avall, degut “a la gran quantitat de tovalloletes enganxades als arbres i bardisses”. El grup va insistir que el 80% de la brossa recollida van ser les tovalloletes i es va lamentar que també van trobar “molt ferro” que no van aconseguir extreure de la natura.

Segons els participants de la iniciativa, en aquesta darrera actuació han pogut extreure 460 kg de rebuig, 130 kg de ferro, 30 kg de plàstic dur, 5 kg de plàstic domèstic, una caixa de plàstic, una roda i una gran lona vermella que ja han anomenat com “la joia de la corona”. El grup va manifestar que continuaran treballant per aconseguir acomplir l’objectiu, ja que la iniciativa forma part d’un projecte que té tres anys de durada i que té com a fita la neteja del riu Valira, des del pas transfronterer amb Andorra fins a l’aiguabarreig amb el riu Segre, a la Seu d’Urgell, com van explicar a Pirineus TV. La idea és convocar els voluntaris un cop per setmana per fer la recollida, tot i que també comptem amb la col·laboració d’empreses locals per desar la brossa a la deixalleria.

tracking