renovació de l'a

L'executiva liberal debatrà si entra al pacte per la UE

Rico, Cerqueda, Pintos, Villagrasa, Martí, Estrella i Bartolomé conformen l’única candidatura per prendre les regnes del partit

Militants liberals en el darrer congrés, celebrat al maig.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cristina Rico i Jordi Cerqueda lideraran el partit liberal a partir de dimarts vinent. Ocuparan el lloc de presidenta i vicepresident primer al costat de Víctor Pintos, com a vicepresident segon, Àlex Villagrasa, com a secretari general, Mireia Martí, com a secretària d’organització, i repetiran en els seus respectius càrrecs Gerard Estrella, com a secretari de relacions internacionals, i Èric Bartolomé, com a tresorer. La candidatura, l’única que s’ha presentat, va ser validada dijous al vespre per l’executiva sortint i s’oficialitzarà dimarts vinent al congrés convocat per la formació. El mateix dia, els nous dirigents del partit amb els vots dels militants decidiran si s’adhereixen al pacte d’Estat per la Unió Europea. Fins ara, l’únic càrrec institucional que té la formació, el conseller general Víctor Pintos, és qui ha assistit a les reunions, però formalment encara no han decidit si en formaran part malgrat que van estar governant la legislatura passada. Ara per ara, ni l’executiva sortint ni els integrants de la candidatura s’han postulat i es vol deixar via lliure perquè sigui la militància qui tingui l’última paraula, segons va indicar Bartolomé. “Hem mantingut converses informals entre nosaltres, però no s’ha establert cap posicionament perquè volem que sigui la militància qui prengui la decisió”, va apuntar el liberal ordinenc.

El partit es troba en un moment delicat després dels mals resultats de les eleccions generals. De fet, l’executiva sortint ja va convocar el mes de maig un congrés per donar pas a un nou lideratge, però la falta de candidatures va obligar la formació a mantenir els càrrecs en funcions fins passat l’estiu. Ara, el repte és “redefinir com Liberals pot donar resposta als problemes del país des del liberalisme adaptant-se als nous temps”, va apuntar Bartolomé, que no va amagar la dificultat del moment després de “conviure amb un altre partit durant quatre anys i després dels resultats de les eleccions”.

La nova executiva també serà l’encarregada de posar fil a l’agulla per encarar les eleccions comunals del desembre. El partit preveu reunir-se ja la setmana següent de tenir la nova executiva per començar a posar negre sobre blanc la situació després de la decepció rebuda pel que van considerar una traïció de DA a les generals. El tresorer del partit va indicar que serà el partit qui marcarà “les línies genèriques” que hauran de seguir els comitès locals i no es descarta que hi hagi “alguna línia vermella”. Amb tot, la voluntat és “no fer un intervencionisme estricte” i deixar que cada comitè local “tingui iniciativa per operar”. Això podria comportar, per tant, que hi hagués diferents pactes o situacions segons cada parròquia. “La casuística de cada parròquia ja sabem que és molt diferent i al final són els comitès els que coneixen bé la realitat de cadascuna”, va argumentar Bartolomé. Només hauran de respondre a les “línies generals”, va remarcar, que es decidiran “aviat” per poder començar ja a confeccionar les llistes. De moment no es descarta res, malgrat que Bartolomé va admetre la “dificultat” de poder ser present a totes les parròquies.

NOUS CÀRRECS

La nova executiva incorporarà tres nous càrrecs que fins ara no existien i que també formaran part de les reunions. Un serà nomenat per la mateixa executiva una vegada sigui oficialment escollida i es tracta d’un responsable de les polítiques d’igualtat. Així mateix, s’incorporarà un representant dels comitès parroquials, designat pels propis grups territorials, i un representant dels joves, designat per la secció jove de la formació.

CANVIS

-Nova executiva

Rico, Cerqueda, Pintos, Villagrasa, Martí, Estrella i Bartolomé conformen l’única candidatura ja validada per l’executiva sortint.

-Nous càrrecs

S’incorporen nous càrrecs que també formaran part de l’executiva. Hi haurà un representant dels comitès parroquials, un de la secció jove i un responsable de polítiques d’igualtat.

-Adaptar-se

El partit vol adaptar-se “als nous temps” sempre defensant una ideologia liberal després dels mals resultats de les eleccions.

tracking