igualtat

L'Andorra Economic Forum assegura que va convidar dones ponents

El coorganitzador de l’esdeveniment afirma que ha contactat amb tretze empresàries

Els ponents de l'Andorra Economic Forum.Andorra Economic Forum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Des de l’inici s’ha comptat amb una perspectiva de gènere en l’elaboració de la llista de ponents de l’esdeveniment.” El grup Abast, coorganitzador de l’Andorra Economic Forum juntament amb Rack Lab, va compartir ahir un comunicat relatiu a les crítiques per no convidar cap dona ponent a l’esdeveniment sobre economia i empresa. L’organitzador assegura en l’escrit que des del mes de juny ha contactat amb un total de tretze empresàries i emprenedores, de les quals explica que cinc han declinat la participació, sis no han respost, una està valorant la seva assistència i una ha acceptat recentment participar-hi, però encara no s’ha incorporat a la llista de ponents, que s’ha d’anar actualitzant els propers dies.

L’Andorra Economic Forum és un esdeveniment sobre economia i empresa que es du a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el 30 de setembre. Dels quinze ponents confirmats a data d’avui no hi ha cap dona, i les xarxes socials i les associacions feministes no van trigar a reaccionar. L’Associació de Dones i Acció Feminista van traslladar la queixa a l’Institut Andorrà de les Dones, que es va posar en contacte amb el grup Abast per demanar una rectificació. Es tracta del procediment que es fa servir sempre en aquests casos. Tal com exposa en el comunicat, el coorganitzador van justificar-se amb l’Institut de les Dones dient que no havia trobat cap dona disposada a participar en l’Andorra Economic Forum i que, en tot cas, el programa de ponents tindrà noves incorporacions les properes setmanes. “Hem insistit que facin un esforç per trobar dones ponents”, expliquen al Diari des del l’institut, tot afegint que la llei no els permet tenir capacitat sancionadora en casos com aquest i és l’únic que poden fer. El grup Abast afegeix en el comunicat que l’esdeveniment està sent coordinat per una dona i serà moderat per la periodista econòmica Marta Isern, “que també participa activament en la preparació del contingut dels debats”.

Ni l’Associació de Dones ni Acció Feminista s’han pronunciat després que es fes públic el comunicat del grup Abast. Tanmateix, a títol personal la presidenta de l’Associació de Dones, Mònica Codina, es va mostrar crítica a través de les xarxes socials. “Fer valdre les dones en l’economia també seria la millor manera de posar en valor el nostre país”, va publicar dimarts la presidenta de l’associació a Twitter, i proposava Emma Navarro, Maria Cosan i Cuca Capdevila, entre altres, com a possibles ponents de l’Andorra Economic Forum.

tracking