Jordi Cerqueda i Cristina Rico encapçalaran l'executiva liberal

La candidatura, que prendrà el lideratge del partit dimarts, s’està acabant de tancar

Congrés de Liberals.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Cerqueda i Cristina Rico, no necessàriament per aquest ordre, encapçalaran l’executiva de Liberals si no hi ha cap sorpresa d’última hora. Així ho van confirmar fonts de la formació que estan treballant en la candidatura per acabar de perfilar-la. La llista hauria d’estar tancada demà per ser presentada en el congrés que el partit ha convocat per dimarts vinent. No s’espera, a hores d’ara com a mínim, que es presenti cap altra llista alternativa. Els noms que en surtin, per tant, prendran les regnes de la formació a partir de la setmana que ve per començar a encarar el procés electoral del desembre.

El que és clar és que ni Jordi Gallardo, ara president, ni Maribel Lafoz, secretària general, continuaran al capdavant de la formació liberal. Ells mateixos van posar el seu càrrec a disposició del partit després dels mals resultats de les eleccions generals de l’abril. De fet, el partit va convocar un congrés el mes de maig passat per renovar ja l’executiva, però la falta de cap candidatura va obligar els actuals dirigents del partit a continuar en funcions fins esgotar el seu mandat, que tenia vigència fins al setembre.

En aquell moment, Jordi Cerqueda i Cristina Rico ja van intentar fer un pas endavant per liderar el partit en un moment complicat. Finalment, però, la candidatura no es va arribar a materialitzar.

El congrés convocat per dimarts de la setmana que ve també ha de servir per decidir el posicionament que pren el partit amb el pacte d’Estat per la UE. És a dir, si s’hi adhereixen o no amb l’únic conseller general que té la formació, Víctor Pintos. Segons va informar el partit, l’ordre del dia del congrés inclou una benvinguda per part de l’actual secretària general, Maribel Lafoz, i després serà el torn del president sortint, Jordi Gallardo, que farà un discurs. Tot seguit, es presentarà i ratificarà la candidatura que conformarà la nova executiva. Seguidament, amb els nous dirigents ja en el càrrec, es prendrà la decisió sobre la participació al pacte d’Estat per la UE. Finalment, es preveu un discurs de tancament que serà a càrrec del nou president.

tracking