El forn incinerador es tornarà a posar en funcionament la setmana vinent

La planta està tancada des de dilluns després de detectar-se un forat a la caldera

La columna de fum que va provocar el forat a la caldera de l'incinerador.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El forn incinerador del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), ubicat a la Comella, tornarà a posar-se en marxa la setmana vinent. La planta està tancada des de dilluns al vespre després que es detectés un forat a la caldera que va provocar la sortida d’una gran columna de fum, que era vapor d’aigua. L’equip de manteniment i explotació revisarà la caldera un cop es refredi per detectar quin ha estat l’origen de la incidència i la intenció és que avui comencin a treballar en la reparació, expliquen des de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), propietària de Ctrasa des del gener d’aquest any. Depenent de la magnitud del problema tècnic es trigarà més o menys, però la reparació no hauria d’allargar-se més d’una setmana.

El problema de la caldera és que un dels tubs tenia un forat que va provocar que l’aigua que hi havia a dins sortís a pressió, generant una gran columna de fum. Els bombers van desplaçar-se al lloc dels fets amb la sospita que es pogués tractar d’un incendi, però finalment es va corroborar que el fum era vapor d’aigua. Des de FEDA expliquen que aquest és un incident habitual per a una instal·lació d’aquesta índole. De fet, no és la primera vegada que es detecta un forat a la caldera del forn incinerador de la Comella. El 2016 també va passar, però es va localitzar abans i la bretxa no es va fer tan gran. Els treballadors de la central no van haver de ser desallotjats per l’incident; a la caldera, això sí, només hi té accés l’equip de manteniment i explotació.

L’incident de la planta incineradora també ha preocupat alguns grups parlamentaris. El conseller general socialdemòcrata Pere Baró va entrar ahir a Sindicatura una bateria de preguntes amb relació a l’accident, interessant-se pel seu origen, per si és la primera vegada que succeeix, així com pels sistemes de seguretat i d’emergència que hi ha a la planta i la seva actuació. Els socialdemòcrates també volen conèixer les inversions fetes en la millora de les instal·lacions, de l’explotació i de seguretat al Ctrasa, i quin és el calendari d’execució d’inversions que encara no s’han realitzat.

tracking