meteorologia

Les temperatures baixen 23 graus en quatre dies

La màxima registrada dijous passat va ser de 34,8 graus i la de diumenge, d’11,3 graus

Ordino Arcalís, ahir al matí.Grandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’onada de calor de fa dues setmanes ha quedat enrere i ha estat substituïda per una baixada de temperatures de fins a 23 graus. Mentre que la màxima registrada dijous passat al Roc de Sant Pere d’Andorra la Vella va ser de 34,8 graus, la de diumenge va disminuir fins als 11,3 graus, confirma Gemma Sinfreu, del servei de Meteorologia. La previsió és que aquestes temperatures es mantinguin durant tota la setmana, però que després vagin ajustant-se a les habituals per a principi de setembre. En tot cas, des de Meteorologia destaquen que aquest sobtat desplom dels termòmetres no és un fet excepcional i que acostuma a passar cada estiu.

La baixada de les temperatures dels darrers dies ha anat acompanyada de precipitacions, que han deixat alguna nevada estival a les cotes més altes del país. A la Solana (a 2.470 metres d’altitud) el temporal ha deixat prop de 15 centímetres de neu i a les Fonts d’Arinsal (a 2.700 metres d’altitud), de cinc centímetres. La meteoròloga Gemma Sinfreu adverteix que les nevades estivals també són freqüents al Principat i que no acostumen a allargar-se: “No estarà el que queda d’agost i el setembre nevant.” Pel que fa a les precipitacions, es preveu que vagin disminuint al llarg d’aquesta setmana i que les clarianes guanyin terreny.

DUES ONADES DE CALOR

L’estiu ha deixat aquest any dues onades de calor. La primera, la setmana del 17 de juliol, i la segona, la del 7 d’agost, amb temperatures màximes de 35 graus. Des del servei de Meteorologia expliquen que tot i no haver-se registrat unes temperatures màximes rècord, aquest estiu els períodes de calor han estat més llargs de l’habitual.

tracking