Èxit malgrat les adversitats

L’organització fa un balanç positiu del cap de setmana després de les inclemències meteorològiques que han complicat la competició

Mona Mitterwallner s'imposa al 'cross-country' de la Copa del Món.UCI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La novena edició de la Copa del Món de BTT de Pal Arinsal va posar ahir el punt final amb èxit, tot i ser “la més difícil”. La competició es va cloure amb curses de cross-country olímpic en una jornada marcada, de nou, pel temps, però sense tants contratemps, com va haver-hi dissabte, durant la jornada de descens. La pluja i el fred van ser ahir ben presents al Pla de la Caubella, però això no va evitar que el públic es desplacés a l’estació per gaudir de les curses amb els millors especialistes del món de la bicicleta de muntanya.

Des de l’organització s’està encara a l’espera de conèixer les dades definitives d’assistència, però amb totes les inclemències i dificultats, sembla complicat que es pugui assolir l’objectiu de 60.000 espectadors que s’havia marcat l’organització. Malgrat tot, més enllà de quina acabi sent la xifra final, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va destacar que “la Copa del Món s’ha convertit en un motor dinamitzador, que aconsegueix omplir hotels i restaurants”.

La competició estrenava enguany nou format amb un nou organitzador, Warner Bros Discovery, i des d’aquesta empresa promotora, el vicepresident d’esdeveniments de ciclisme, Chris Ball, va destacar la capacitat de reacció de l’equip organitzador. “Hem de donar les gràcies als fans, als voluntaris i als espectadors per donar-nos suport en un cap de setmana que ha estat tot un repte”, va indicar, i va agregar que “hem tingut grans curses, i penso que és gràcies a la feina de tots. Això demostra que quan treballem tots junts podem assolir grans coses, fins i tot en condicions molt difícils”. En la mateixa línia, Molné va afirmar que “tot i les inclemències del temps, s’han pogut disputar totes les proves gràcies a la feina de l’equip organitzatiu”. Per acabar, El director general de la prova, Josep Marticella, va destacar que “ha estat la Copa del Món més difícil que hem fet mai”.

TREBALLANT EN EL FUTUR

Més enllà del Mundial de l’any vinent, màxima prioritat ara mateix, des de Pal Arinsal ja es treballa per tenir més cites de la Copa del Món a partir del 2025. En aquest sentit, Marticella va assenyalar que “hem començat a parlar i estem treballant en un model multianual”, mentre que Ball va afirmar que “ara és el moment de centrar-se en el Mundial, i després ja en parlarem”.

PAL ARINSAL SE CENTRA EL CAMPIONAT DEL MÓN DE L'ANY VINENT

Amb la Copa del Món d’aquest 2023 ja finalitzada, és el moment de centrar-se en el Campionat del Món de l’especialitat que Pal Arinsal acollirà l’any vinent per segona vegada a la història, després d’haver-ho fet el 2015. Del 28 d’agost a l’1 de setembre de l’any vinent, l’estació massanenca tornarà a repetir com a organitzadora del Mundial. Tot i que encara queda un any, ja fa temps que des de l’organització s’hi pensa, i per això ahir el director general de la Copa del Món i també del Campionat del Món, Josep Marticella, va manifestar que “aquesta Copa del Món l’hem enfocada en clau Mundials de l’any que ve”, i va afegir que “serà un pas superior i penso que l’UCI pot estar tranquil·la, perquè som una seu amb total garantia”. A més, Marticella va destacar que “sabem que, quan les coses ens acompanyen, fem un gran esdeveniment; amb dificultats també ho sabem tirar endavant”. A més de les competicions habituals de descens, cross-country olímpic i cross-country short-track, el Campionat del Món de l’any vinent tindrà com a novetat la cursa de bicicletes elèctriques.

Una de les curses de 'cross-country' celebrades durant la jornada d'ahir.

tracking