cites esportives

La BTT omple la Massana

Els hotels de la parròquia registren ocupacions de prop del 100% en molts casos i en alguns fins i tot pengen el cartell de complet

Les autoritats i l'organització al nou de pont de la Caubella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Massana va inaugurar ahir la Copa del Món de BTT de Pal-Arinsal, tot i que el plat fort no arribarà fins al cap de setmana. Organització, equips i seguidors, però, ja han començat a arribar al país i la parròquia, i també el país en general, ja estan plens de gom a gom. L’esdeveniment, a més, s’ajunta amb l’arribada també de La Vuelta la setmana vinent, el que deixa un final d’agost perfecte pels amants de les bicicletes. L’ambient ja es notava ahir especialment al centre de la Massana, amb un dia de molta feina pels establiments hotelers de la parròquia. La majoria fregaran aquest cap de setmana el 100% d’ocupació i alguns fins i tot han hagut de penjar ja el cartell de complet.

És el cas de l’hotel Del Pui, situat al centre de la localitat, que ahir ja no disposava de cap habitació per al divendres, només en tenia una per dissabte i fins a cinc el diumenge. El seu director, Santiago Uribe, situava, per tant, l’ocupació entre el 98 i el 100% de la capacitat de l’hotel. “Estem pràcticament plens i ho atribuïm 100% a l’arribada del mundial de BTT”, comentava el responsable de l’establiment al Diari.

Encara amb millors perspectives es troba l’Hotel Marco Polo, que ja ha reservat per al 100% de la seva capacitat per tot el cap de setmana, incloent-hi el divendres, quan començarà el plat fort de l’esdeveniment esportiu. Ho explicava el cap de departament de l’hotel, Ernest Rodríguez, que va afirmar que “estem al 100% els tres dies i a partir de diumenge ja tornem a la normalitat”.

A partir de divendres, l’hotel NH Collection Andorra Palomé, a la carretera d’Arinsal, també penjarà el cartell de complet, tot i que el recepcionista de l’establiment, Abdoul Diop, indicava que ja ahir i avui les xifres són bones, entre el 90 i el 100%. “El cap de setmana és el moment més fort, estem al 100% d’ocupació”, confirmava Diop, que també va indicar que “tenim reserves per aquests dies des de fa temps per venir a veure el mundial de BTT”.

Des de l’hotel Rutllan & Spa van indicar que demà les reserves ja arriben al 90% i que el cap de setmana tenen totes les habitacions reservades. Per als dies que encara tenen disponibilitat, des de l’establiment van informar que “encara estem rebent trucades i reserves d’última hora”. A partir de diumenge, la situació comença a normalitzar-se, tal com van indicar.

L’hotel Màgic i Màgic Ski, situats al centre de la parròquia, estaven ahir també desbordats amb l’arribada de visitants. Malgrat que no van poder detallar l’ocupació per l’allau de feina que tenien, sí que van indicar que “tenim molta ocupació” durant aquests dies. Per la seva banda, el responsable de l’hotel Palanques, Julien Vaillant, també va indicar que “estem bé, no arribem a estar plens, però tenim una bona ocupació”. “Ens van bé aquestes activitats”, va comentar.

Només un dels establiments preguntats, que va demanar no ser citat, va indicar que les reserves no complien amb les expectatives de 60.000 visitants que va augurar l’organització i va assegurar que altres anys hi havia més afluència de gent que enguany. En concret, l’objectiu de l’organització de la Copa del Món de BTT és superar les xifres de l’edició de l’any passat, que va batre el rècord, arribant als 53.000 espectadors. Ara, l’objectiu s’ha fixat en les 60.000 persones i sis milions d’euros de retorn amb un pressupost d’1,4 milions. L’esdeveniment, que torna per novena vegada, va donar el seu tret de sortida ahir i s’allargarà fins al diumenge amb la participació d’uns 700 corredors de 40 països diferents.

Operaris ultimant els detalls per la Copa del Món de BTT.

tracking