resposta parlamentària

L'administració està preparada per actuar contra els ciberatacs

El Govern recorda que s’estan prenent mesures per protegir-se

Oficines d'Andorra Telecom.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern creu que l’administració pública, així com les entitats parapúbliques (SAAS, CASS o Andorra Telecom) estan preparades per defensar-se de ciberatacs. Ho diu en la resposta parlamentària a una pregunta per escrit del conseller del PS, Pere Baró.

“En general, les entitats i societats parapúbliques d’Andorra estan prenent mesures tecnicoorganitzatives i de governança (com a la resta de països de l’entorn) per protegir-se dels atacs cibernètics i d’altres amenaces”, s’assenyala en la resposta, en què s’afegeix que “això inclou tenir les solucions i polítiques internes en ciberseguretat més convenients a cada moment”. L’objectiu, diuen, “és poder garantir una adequació contínua, i de forma preventiva, a la naturalesa dels atacs que es puguin produir”.

La resposta segueix assenyalant que, fruit de la implantació de la Llei de mesures per a la seguretat de les xarxes i dels sistemes d’informació i dels reglaments associats, val a dir que totes les entitats assenyalades (SAAS, CASS, Andorra Telecom, etc.) compleixen amb garanties l’àmbit d’aplicació de la Llei, atesa la seva consideració de prestadors de serveis essencials i importants al país. Tot això, amb independència del fet que cada entitat pugui estar prenent mesures específiques addicionals per fer front als possibles ciberdelictes o ciberatacs, afegeixen.

Acaben dient que, al marge de les societats esmentades, en un sentit més ampli i amb referència a totes les entitats que presten serveis importants o essencials al país, la Llei i els reglaments associats especifiquen amb claredat les obligacions existents relatives a la ciberseguretat, resiliència, resposta i gestió dels incidents que es puguin esdevenir, i marquen un termini específic per implantar totes les mesures necessàries, així com per obtenir el certificat que ho acrediti.

tracking