Incendi en una torre d'Escaldes

Una persona ha estat atesa per inhalació de fum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un foc s'ha declarat aquest migdia en una de les torres en construcció d'Escaldes-Engordany, a la zona del Clot d'Emprivat. L'incendi s'ha originat a les 13.45 hores aproximadament, a la planta 12 de la torre 1, ubicada a l'avinguda de les Nacions Unides, i en menys d'una hora ja estava extingit. Cinc dotacions dels bombers amb tretze efectius, dues ambulàncies del SUM i agents de la policia s'han desplaçat al lloc dels fets. Els treballadors de l'obra han estat alertats per la policia i tots han estat evacuats correctament.

El cap de guàrdia del cos d'extinció ha informat que en arribar al lloc dels fets s'han trobat un incendi actiu, amb sis persones amb possibles inhalacions de fum. Tot i això, ha recalcat que després de fer el control pertinent de partícules de carbó a la sang a cada un d'ells han notificat que només un treballador havia patit una intoxicació lleu a causa del fum.

L'incendi ha cremat en un primer moment material de construcció que es trobava a la dotzena planta de l'obra. El cap de guàrdia ha indicat que a causa del vent les flames s'han propagat ràpidament a una lona de protecció, causant afectacions a la façana del bloc i en menor part a la planta superior. De moment es desconeix l'origen del foc, que ha començat a cremar un material aïllant que es trobava al costat d'uns cableselèctrics.

El cos d'extinció ha descartat punts calents de la zona i han fet diverses revisions amb càmera tèrmica i preveuen donar aviat el servei per finalitzat. Els obrers podran tornar a treballar amb normalitat aquesta tarda. La gran columna de fum negre s'ha pogut observar des de tota la vall central i ha causat gran expectació a la zona.

Foc en una torre en construcció a Escaldes

Incendi en una torre d'Escaldes

tracking